Groene trui voor Tyson Borremans

Door Kurt Vermeerbergen op 27 Sep 2020 - 19:23
Printvriendelijke versie

Tyson Borremans won vandaag de nieuwelingenwedstrijd  in Escanaffles. In de sprint behaalde hij zijn 2e zege van het seizoen en de groene trui.

"Ik had mijn zinnen volledig gezet op de groene trui . Vorige week was er al een koers voor dit klassement in Ploesteert waar ik gedeeltelijk 1ste stond met Babtiste. Ik ging vandaag strijden om de groene trui. Na de 3e ronde komen we zwaar ten val waardoor ik in een beek viel en van mijn fiets moet. Na een halve ronde achtervolgen kon ik terug aansluiten bij het peloton. Ik kon de 3 tussenspurten winnen voor Babtiste Snoeks. We reden met ongeveer 30 man naar de finish. Ik kom op de juiste moment uit het wiel  komen en zo winnen . Dit was mijn 5e podiumplaats van het seizoen ."

Foto : Philippe Seys

Gerelateerde artikels

In het Nederlandse Sittard kon Tyson Borremans beslag leggen op een knappe 2e plaats. Het is voor Tyson zijn 4e podiumplek van het seizoen. "We startten met ongeveer een 100-tal renners op een parcours met veel bochten en een kort maar pittig klimmetje. De wind stond redelijk hard op de kop...