GP Rik Van Looy organiseert Keizerkoers op 27 juli in Noorderwijk voor 1.12 U23 + elite

Door Kurt Vermeerbergen op 26 Jun 2020 - 11:01
Printvriendelijke versie

Omwille van de bekende omstandigheden werd de derde editie van de Grote Prijs Rik Van Looy met veel spijt in het hart geannuleerd. Enkele weken geleden lanceerde Cycling Vlaanderen een oproep aan organisatoren om een oefenwedstrijd te organiseren in de maand juli. Dit om renners de kans te geven om  wedstrijdritme op te doen in de aanloop naar de herstart van het wielerseizoen in augustus.

Met de BNS Technics Keizerkoers op maandag 27 juli in Noorderwijk bieden de organisatoren van de GP Rik Van Looy een dergelijke voorbereidingswedstrijd aan. Het betreft een koers voor 1.12 U23 + elite over 13 ronden van 9,6 km  met start om 18 uur aan café New Jeffrey's in Noorderwijk.

"Met dit kleine broertje van de GP Rik Van Looy kunnen wij ons engagement naar het jeugdwielrennen dit jaar toch nog gestalte geven. Zeker in deze moeilijke tijden voor de wielersport is elke kans om te koersen welkom. We zijn er bovendien van overtuigd dat ook in een koers over een lokale omloop de naam Rik Van Looy de renners inspireert om het beste van zichzelf te geven.  We hopen jullie op 27 juli te mogen verwelkomen op een zomerse sportieve avond in het teken van de Keizer. Dan klinken we coronaproof op een succesvolle voortzetting van het wielerseizoen. ": aldus Pieter Van Genechten.