Glenn Debruyne: "Karakter is het basiswoord in het wielrennen"

Door Kurt Vermeerbergen op 24 Dec 2014 - 16:54
Printvriendelijke versieVerstuur per e-mail

Glenn Debruyne kijkt terug op een mooi seizoen als eerstejaars belofte ondanks de vele pech. Voor volgend jaar wil Glenn graag toch enkel piekpunten in zijn seizoen inbouwen.

1. Wat waren voor u de mooiste momenten van het seizoen? In mijn seizoen beschouw ik de momenten dat ik mee koers kon maken als de mooiste momenten van mijn seizoen. Wanneer ik mee in de vlucht was en mee kon doortrekken aan de kop, daar doen we het voor.

2. Vind je uw seizoen geslaagd? Ik vind zeker mijn seizoen niet slecht. Over het algemeen bekeken heb ik totaal geen last gehad van de overstap junior-> belofte. Soms heb ik wel eens gevloekt uiteraard met stomme stoten die ik uitstak tijdens wedstrijden, maar ik ben zeker tevreden over mijn seizoensverloop.

3. Met welke tegenslagen kreeg je dit seizoen te maken? Ik heb enorm veel materiaalpech gehad dit jaar, lekke banden, niet kunnen schakelen, ketting die meerdere malen vast kwam te zitten , valpartijen , een geblokkeerde rug die maar bleef opspelen , .... het was een jaar waarin ik toch wel wat heb gesukkeld een zekere periode maar dat hoort ook bij de koers uiteraard. Zonder slechte momenten zijn er geen goede.

4. Was de overstap van junior naar belofte zoals je verwacht had? Welke raad geef je renners mee die in 2015 de stap zetten? Het was zeker zoals ik had verwacht, dat groter mes, die topsnelheden... ik had er al vaak over gehoord als junior en het waren zeker geen leugens. Maar een junior die koers kan maken en probleemloos zijn koersen uit kan rijden hoeft niet zo te vrezen voor de overstap vind ik. Als je goed traint en niet altijd rijd aan 120 omwentelingen dan komt dat goed.

5. Hoe verlopen de voorbereidingen deze winter naar 2015 toe? Mijn voorbereiding loopt zeer goed. Ik heb enkel een dipje gehad met lang ziek te zijn maar daar ben ik nu weer vanaf.

6. Op welk vlak wil je zeker de nodige vooruitgang boeken in 2015? Ik wil dit jaar niet meer zo een renner zijn die gewoon maar 'regelmatig' rijd. Dit jaar zou ik graag wel nog regelmaat hebben maar met daarin wat meer piekpunten.

7. Als je voor 2015 één wedstrijd met stip al mag aanduiden. Welke en waarom? Mijn thuiskoers in Vilvoorde. Omdat ik dit jaar slecht presteerde in thuiskoersen, mede door omstandigheden.. dus moet het dit jaar sowieso beter !

8. Hoe vind je het evenwicht tussen je studies en wielrennen? Het is soms nogal moeilijk om de motivatie erin te houden, zeker wanneer ik stages moet doen voor school en je onregelmatige uren hebt. Of wanneer je moe thuis komt, het donker is en je training nog moet beginnen. Maar al bij al lukt het wel. Karakter is het basiswoord in het wielrennen hé.

9. Ben je bijgelovig? Zoja, wat zijn de kenmerken ervan? Ik ben eigenlijk niet zo bijgelovig. Ik hou me niet graag met zo'n dingen bezig want anders word ik snel paranoia vrees ik.

10. Wat doe je het liefst: rondes of klassiekers? Eerlijk gezegd weet ik dat niet. Ik heb nooit echt de kansen gehad om grote rondes te rijden en als ik dan eens een ronde reed vond ik dat wel een leuke ervaring. Ik heb ook de indruk dat er niet zo snel verval op komt na enkele dagen koers dus .. enkel mijn tijdrijden zou voor een ronde wel wat aangescherpt mogen worden. Een 'klassieker' is natuurlijk ook prachtig om te rijden, alleen is het alles of niets . Als je die dag een slechte dag hebt en je bent zo gefixeerd geweest op die wedstrijd .. tja 'dan zedde gejost'.   Dus mijn antwoord op de vraag : geen idee.

 

Gerelateerde artikels

Glenn Debruyne won gisteren de Grote Herdenkingsprijs Jean-Pierre Monseré te Retie. Robin Mertens eindigde als tweede en Vlaams-Brabants kampioen Brent Clé werd derde. "Het was een snelle wedstrijd (46,5 km/u gemiddeld). Maar toch reed ik onmiddellijk na een 8 kilometer onder impuls van Kenny...
  Glenn Debruyne uit Vilvoorde won vorig weekend onverwacht de wedstrijd in Zingem. Glenn rijdt voor het WK Noord-West-Brabrant. 1. Hoe blik je terug op vorig seizoen? Ik ben meer dan tevreden over het afgelopen seizoen, het was veel beter dan dat ik had verwacht. Als 2ejaars...
Glenn Debruyne heeft zijn seizoensstart duidelijk niet gemist. Na een zege en een podiumplek vorig weekend was het opnieuw bingo in Meulebeke met een knappe solo. "Vandaag stonden we met 127 aan de start in Meulebeke met vertrek in natte omstandigheden en ook veel wind. Ik nam me voor om...
  Glenn Debruyne uit Vilvoorde heeft zijn eerste seizoenszege op zak. Glenn won de wedstrijd in Zingem. Verslag Glenn Er waren 74 deelnemers , meteen van de 1ste ronde waren er 3 aanvallers ( ik denk dat het stuk voor stuk Hollanders waren). Het duurde niet lang vooraleer de 1ste de...
Met 54 junioren stonden ze klaar om de start te nemen van de laatste Limburgse juniorenwedstrijd van het seizoen. In de aanvangsfase kwam er een paar keer een demmarrage maar niemand kon lang wegblijven. Na een kleine 30 km koers ontstond er een kopgroep van een 7-tal renners. Zij kregen ook...
Glenn Debruyne liet zondag op het Belgisch kampioenschap in Stabroek al een sterk staaltje zien van zijn kunnen. Vandaag in Temse toonde hij opnieuw zijn krachten en ditmaal met succes. Glenn behaalde er in de sprint zijn 5e zege van het seizoen. "Ik wist van bij de start dat het een...