Githa Michiels: MTB & veldrijden combineren

Door Johan Pelgrims op 10 Mar 2014 - 20:02
Printvriendelijke versieVerstuur per e-mail

Naam: Michiels
Voornaam: Githa
Team/Sponsor: TREK KMC mountainbike team
Leeftijd: 30

1. Githa, hoe blik je terug op je afgelopen veldritseizoen? Ik denk dat ik best tevreden mag zijn , de voorbije winter heb ik mijn voorop gestelde doelen behaald , dat was een podiumplaats op het BK en deelname aan het WK. Daarbij wou ik in het Bpost klassement absoluut beter doen dan in 2012 en dat is me gelukt met mijn 6de plaats. Met een heel intensieve mountainbike zomer in de benen heb ik toch een degelijke winter kunnen afwerken , ik heb zelfs vooruitgang geboekt tegenover de vorige winter. Dat is zeker een opsteker.

2. Wat is je het meest bijgebleven? Het weekend met Essen en de wereldbeker in Namen zijn me het meeste bijgebleven. In Essen werd ik 5de na een wedstrijd waarin ik een heel sterk gevoel had. Daags erna in Namen reed ik als laatste de startklim op en finishte 15de , mijn beste resultaat ooit in een wereldbeker. Dat weekend was misschien wel het beste van de voorbije winter.

3. Githa , een overwinning zat er voor u dit seizoen niet in, maar je kan best je vrouw wel staan  in het veld, was je tevreden over je conditie? Zoals ik reeds aanhaalde had ik een heel sterk gevoel in Essen en Namen , daarna bleef ik een beetje steken. Wel in gedachte te houden dat ik in de winter eigenlijk in mijn opbouw naar de zomer zit , iets waar ik natuurlijk zelf de oorzaak van ben. Als regerend Belgisch kampioen mtb wil ik me natuurlijk ook in de zomer tonen. Voor de tweede winter op jaar ben ik er dus in geslaagd om mooi het evenwicht te vinden tussen opbouwende trainingen en de intensieve veldritten.

4. Wat zijn je toekomstplannen? Wat mijn toekomstplannen in het veldrijden zijn valt nog een beetje af te wachten, volgend weekend start ik mijn mtb seizoen , het valt dus af te wachten of ik ook daar opnieuw een stap vooruit kan zetten. Ik ben deze winter echt wel van het veldrijden gaan houden , maar grote toekomstplannen wens ik nu nog niet te maken. Voorlopig blijf ik vasthouden aan de combinatie mtb & veldrijden.

5. Githa, zitten er voor jou nog wegwedstrijden of mtb in als voorbereiding naar het komend seizoen? Zoals ik reeds heb aangehaald start mijn mtb seizoen volgend weekend in Dinant , eerst zal ik enkele kleine wedstrijden afwerken om weer gewoon te worden aan de mtb fiets. Vanaf mei zal ik naar de wereldbekers en de grote wedstrijden trekken. Ik hoop net als vorige zomer te kunnen start op het EK en WK mountainbike en wil natuurlijk mijn Belgische titel in het mountainbiken opnieuw behalen. Wegwedstrijden zal ik hier en daar tussendoor nemen bij wijze van training, een vast kalender heb ik daar niet voor.

6. Zijn er dingen die je nog wil verbeteren tegen volgend seizoen? Naar volgend jaar toe wil ik wat extra aan de techniek op de crossfiets werken. Dat is iets waar ik soms in tekort schiet. Weliswaar door het gebrek aan training op de fiets. Als ik daarin een stap voorwaarts kan zetten dan zullen de resultaten ook nog verbeteren, want ik verlies er toch wel heel wat kostbare tijd mee. Ook aan mijn start moet ik werken , steeds van bij het begin op achtervolgen aangewezen zijn is niet ideaal.

 

Gerelateerde artikels

Githa Michiels heeft de wedstrijd in Lichtaart op haar naam geschreven ze eindigde in een spannende slotfase nog nipt voor Karen Verhestraeten ( Kleur op maat – Corpellets – sortimo), en Katrien Thijs uit hetzelfde kamp sluit het schitterend podium af. Na de start was het Karen Verhestraeten die...
Op zaterdag 11 en zondag 12 januari vindt het Belgisch kampioenschap veldrijden plaats in Waregem. Cyclingsite.be polst naar de verwachtingen van Githa Michiels. 1. Wat vond je van u seizoen tot nu toe? Tevreden of zat er veel meer in? Ik ben wel tevreden over mijn veldrit seizoen, ik heb een...