Giovanni Treve: "Ik had graag in Nokere sterk voor de dag gekomen"

Door Kurt Vermeerbergen op 10 Mar 2016 - 10:37
Printvriendelijke versieVerstuur per e-mail

Giovanni Treve is nog niet zo lang actief als renner maar bewees nu al dat hij een renner is om rekening mee te houden dit seizoen. De tweedejaars junior van het Spider King-EFC- Etixx team heeft al 2 zeges binnen in het prille seizoen dat nog maar enkele weken bezig is.

1. Wanneer ben je gestart met het wielrennen? Waarom de keuze voor de sport? Mijn papa ging vroeger altijd met vrienden gaan mountainbiken de zondagvoormiddag en sinds mijn 12 jaar ging ik mee met deze bende. Ik vond het fietsen toen al zeer tof tot ik op mijn 16e wat meer wou, een wedstrijd meerijden. Ik reed als tweedejaars nieuweling mijn eerste mtb wedstrijd. Ik kon goed mee en heb mij dan aangesloten bij een mtb-ploeg. Ik ben die mensen echt dankbaar voor de kansen die ze mij gegeven hebben en mij als nieuweling in hun ploeg erbij namen. Omdat er niet zoveel wedstrijden waren reed ik tussendoor op de weg. Ik had wel een koersfiets maar reed er bijna nooit mee, trainen deed ik hoofdzakelijk met de mountainbike. Mijn 1ste wedstrijd ging wat moeizaam, maar op het einde van het seizoen reed ik al mooie podiumplaatsen. Op het einde van het seizoen kwam Youri met mij spreken. Hij wou mij in zijn team, een team dat enkel op de weg reed. Ik ging op zijn aanbod in en zo ben ik in de wielerwereld gerold.  

2. Hoe kijk je terug op seizoen 2015? Tevreden of zat er meer in? Over mijn seizoen vorig jaar ben ik over het algemeen tevreden. Ik reed mijn eerste volledig seizoen als eerstejaars junior. Ik kon mij mengen tussen de beteren en reed mooie podiumplaatsen. Ik heb geen enkele wedstrijd gewonnen vorig jaar, maar heb veel bijgeleerd in de grotere wedstrijden.  

3. Op welke punten wilde je uzelf zeker nog verbeteren naar seizoen 2016 toe? Deze winter heb ik niet specifiek getraind op een bepaald punt. Ik werk niet met een dokter en trainingsschema's. Vanaf de beloften zal dit misschien anders verlopen, het is dan maar dat het echte werk begint. Momenteel luister ik enkel naar mijn pa en Gianni Brackez. Gianni helpt mij op bepaalde vlakken van hoe te trainen en hoe bepaalde trainingen aan te pakken.  

4. Inmiddels heb je u eerste wedstrijden gereden en gewonnen. Hoe kijk je terug op deze wedstrijden? Ik won de eerste koers van het jaar, het clubkampioenschap. Onze ploeg domineerde die wedstrijd helemaal. Samen met Jari reden we onze medevluchters eraf door een goed ploegenspel te spelen. Jari ging normaal winnen, maar viel net voor de meet. Ik was content over mijn eerste wedstrijd.  De week erop in Vlamertinge won ik terug op 118 renners. Daar gingen we met een 12-tal renners naar de meet, nadat ik al de hele koers met 3 mederenners voorop had gereden. Ik weet dat ik niet traag ben naar de meet, maar was toch geschrokken van mezelf.  

5. Je bent momenteel geveld door de griep en ziet Nokere Koersen in rook opgaan. Waarom had je u zinnen gezet op deze wedstrijd? Ik had met de ploegleider afgesproken om de eerste weken geen interclubs te rijden. Nokere ging mijn eerste grote koers worden. Het parcours is zwaar maar de beklimming van Nokere is kort en stijl, iets wat mij wel ligt. Maar door ziekte mag ik mijn 1ste IC al vergeten, ik had daar graag sterk voor de dag gekomen.  

6. Naar welke andere wedstrijden kijk je uit en waarom? Ik kijk uit naar alle wedstrijden dat ik zal rijden, maar de grotere wedstrijden zijn toch altijd de mooiste koersen. Naar die kijk ik dus extra uit.  

7. Wat is je sterkte als renner? Ik ben niet van de grootste  en weeg ook niet veel, maar ik kan mij op alle vlakken wel uit de slag slaan. Tegenwind kan ik goed rijden, maar ook bergop kan ik mij uit de voeten helpen. Ik ben redelijk explosief dus in een sprint kan ik wel mijn mannetje staan. Deze explosiviteit heb ik te danken aan de mtb, dat is een uur in het rood rijden.  

8. Zijn je tijdrit capaciteiten verbetert ten opzichte van vorig jaar ? Vorig jaar reed ik tijdritten met een gewoon opzetstuurtje maar mijn resultaten waren matig. Sinds dit seizoen heb ik een tijdritfiets. Sommige trainingen werk ik daarmee af om het gevoel op de fiets wat gewend te worden. Ik weet niet wat ik moet verwachten qua resultaten, we zien wel.

9. Wat zijn de doelen voor 2016? Mijn doel dit seizoen was minsten één koers te winnen. Bij deze is mijn doel al behaald en overschreden. Het gevoel is goed en hoop op een mooie plaats in een interclub.  

10. Wanneer ga je tevreden u seizoen afsluiten ? Ik ben nu al tevreden maar hoop toch op nog wat meer, we zien wel wat het seizoen brengt. Ik hoop op een regelmatig seizoen met niet teveel tegenslag.  

11. Ben je bijgelovig? Zo ja, op welke manier? Aan mijn fiets hangt een hangertje die ik gekregen heb van mijn vriendin. Ik weet niet of het geluk brengt. Al is het maar bijgeloof, het helpt je toch een beetje in je manier van denken.  

12. Is het combineren wielrennen /school gemakkelijk?  Het combineren is zeker mogelijk. Wel kan ik in de week nooit een duurtraining afwerken maar vanaf dat ik tijd heb probeer ik te trainen. Ik heb niet veel vrije tijd in de week maar probeer een gezonde middenweg te houden tussen het leren en trainen.

13. Is er de zin en intentie om door te gaan als belofte met de sport of gaan de studies primeren dan?  Ik kan mij geen leven voorstellen zonder het koersen. Koersen is momenteel gewoon een hobby, dat ik super graag uitoefen. Ik leg mezelf geen druk op en zie wel waar ik uitkom. Sowieso rij ik volgend jaar als belofte. Volgens mij valt alles wel te combineren, als je er echt wilt voor gaan. Het valt ook te zien bij welke ploeg ik zal rijden als belofte, maar dit zal het verdere verloop van het seizoen wel uitwijzen.  

De snelle vragen
Lievelingskleur : Groen 

Favoriete muziek : Hedendaagse muziek
Andere hobby's: Lopen / Zwemmen / ... 

Favoriete film : Actie- sciencefictionfilm

Lievelingseten : Sushi 

Ochtend- of avondmens : Avondmens 

Film of boek : Film 

Brunette of blondine : Brunette

Pizza of frieten : Frieten

Citytrip of relaxvakantie : Relaxvakantie 

Bergop of bergaf : Allebei :) 

Koud of warm : Warm  

Tijdrit of een lange rit : Allebei :) 

Mooiste overwinning ooit: Vlamertinge, winnen op de 1ste echt koers van het jaar is prachtig. 
Met welke (ex-)prof zou je eens een trainingingstocht willen maken: P. Sagan / S. Pauwels 
Stel, je hebt één wens voor komend seizoen; wat wens je? Winnen in een IC.  
 

Gerelateerde artikels

58 juniores werden in Meulebeke de weg opgestuurd om de wind te trotseren. In ronde drie namen Jari Carpentier, Giovanni Treve, Jonas Wyffels, Thomas Vansteelandt en Mathias Mahieu de leiding.  In de achtergrond probeerde Kenneth Vanborm eerst aansluiting te krijgen maar zijn poging mislukte....
Giovanni Treve behaalde vandaag zijn tweede zege van het seizoen. Giovanni won vorige week eveneens het clubkampioenschap. "Vandaag in Vlamertinge stonden we met 118 renners aan de start waaronder veel buitenlandse renners, om zo'n 80 km'er te koersen. Er stond veel wind, dus...
Giovanni Treve zal als tweedejaars junior in 2016 starten in de kleuren van de nieuwe ploeg Spider King- EFC. "De keuze voor Spider-King Efc was voor mij een logische keuze. Aangezien mijn huidige ploegleider start met deze nieuwe ploeg en vroeg of ik mij bij zijn ploeg wilde vervoegen,...
Giovanni Treve zal volgend seizoen de overstap maken naar Wielerteam Spider King Ieper als eerstejaars junior. "Momenteel zit ik bij een MTB club die geen interclub wedstrijden rijden. Ik heb een paar aanbiedingen gehad en daaruit kwam Wielerteam Spider King Ieper er als beste uit. Vooral hun...