Gilles Loncin wint in Kortessem

Door Glenn Hofkens op 4 May 2015 - 20:52
Printvriendelijke versie

Nadat er donderdag werd beslist om de wedstrijd in Frankfurt te annuleren wegens een verhoogde terreurdreiging, vertrokken verschillende ploegen met hun selectie opnieuw naar België om daar vrijdag te koersen in Kortessem. Zo kwamen er 128 renners aan de start voor 19 ronden van 6 km. Het was een tijdje wachten tot de goede vlucht vertrokken was. Twaalf renners reden weg van de rest: Stijn Bogaerts, Florent Delfosse, Dirk Finders, Tijs Huygen, Gilles Loncin, Robby Van Bakel, Robbe Van Dyck, Glen Van Herck, Cedric Van Lommel, Kristof Willemen, Kenny Willems en Ruben Wouters. Twee ronden nadat de vlucht tot stand was gekomen moest Ruben Wouters vooraan een gaatje laten na een manoeuvre van de renner voor hem. Terug aansluiten lukte niet meteen waardoor hij zich opnieuw liet inlopen door het peloton. De overige renners reden tegen een stevig tempo en konden vrij snel een voorsprong opbouwen van ongeveer 1 minuut. In de spurt klopte Gilles Loncin (EFC-Etixx) de Duitser Dirk Finders (Veranclassic) en Florent Delfosse (Color Code - Aquality Protect).

Foto's volgen later.

Gerelateerde artikels

Ondanks het slechte weer kwamen er nog 51 renners opdagen in het natte Grobbendonk voor 22 ronden van 5,4 kilometer. Onmiddellijk in de eerste ronde was er al een ontsnapping van Alexander Cools en Jeff Peelaers. De twee hadden elkaar gevonden en bouwden hun voorsprong uit tot meer dan één minuut....
Inmiddels hebben al 11 renners hun contract getekend bij EFC voor 2015. De renners zijn Piet Allegaert , Aimé de Gendt, Christophe Noppe, Maxime Farazijn, Benjamin Declercq, Jordi Warlop, Maxime De Poorter,  Dennis Delmotte , Gilles Loncin en Matthias Vandewalle.