Gil Gelders, William Junior Lecerf en Warre Vangheluwe worden prof bij Soudal Quick-Step

Door Kurt Vermeerbergen op 11 Aug 2023 - 14:26
Printvriendelijke versie

Soudal Quick-Step zal zijn rangen versterken met drie van de meest veelbelovende jonge Belgische renners op het U23-circuit, die allemaal de stap naar de World Tour zullen maken na een  seizoen in de kleuren van het development Team, waar ze sinds het begin van dit jaar op talloze momenten aan het succes hebben bijgedragen.

De eerste van hen is Gil Gelders, de 20-jarige uit Meldert die tot nu toe een sterk seizoen heeft beleefd, met overwinningen in Gent-Wevelgem en de GiroNextGen-etappe naar Cherasco vanuit de vlucht. Naast deze successen eindigde Gil als tweede in Parijs-Roubaix, net buiten het podium bij de Nationale ITT Kampioenschappen en behaalde hij een zevende plaats in Luik-Bastenaken-Luik.

"Het is echt een droom om prof te worden, en dan om dat te doen in een team met zoveel geschiedenis is extra speciaal. Ik heb dit seizoen enkele prachtige momenten gehad, vooral de zware etappe in de GiroNextGen, die ik niet verwachtte te winnen. Mijn eerste jaar als prof zal meer gaan over het helpen van de kopmannen, maar het zal geweldig zijn om te rijden met zoveel grote namen", legde Gil uit, die een contract voor twee jaar heeft getekend.

William Junior Lecerf, wiens klimtalent dit jaar vaak werd tentoongesteld, is een andere renner van Soudal Quick-Step Devo Team die niet kan wachten om zich bij de Wolfpack aan te sluiten na een seizoen waarin hij de heuvelachtige Course de côte Herbeumont won, een indrukwekkende derde plaats behaalde in de Tour du Rwanda en als vierde eindigde in de Tour Alsace en als achtste in de U23 Giro d'Italia.

"Ik heb hard getraind om prof te worden, en nu ik zie dat dit werkelijkheid wordt, is dat fantastisch. Ik voel me echt goed in dit team, in deze omgeving. Je kunt dit ook zien aan mijn resultaten dit seizoen. Ik hoop volgend jaar meteen vooraan te zitten, maar natuurlijk draait het allemaal om leren en ervaring opdoen. Rijden in hetzelfde team als Remco Evenepoel en alle andere geweldige renners daar zal heel bijzonder zijn, en ik kan niet wachten", vertelt de 20-jarige William, die tot minstens tot eind 2026 bij het team zal blijven.

Ze zullen worden vergezeld door de 22-jarige Warre Vangheluwe, die in 2023 overwinningen heeft behaald in de Youngster Coast Challenge, Hel van Voerendaal en Gullegem Koerse, zijn succes in Gullegem enkele maanden geleden trok de aandacht omdat hij het volledige peloton, bestaande uit veel World Tour-renners, wist af te houden na een hele dag in de aanval.

"Prof worden bij Soudal Quick-Step is gewoon ongelooflijk. Sinds ik naar wielrennen kijk, herinner ik me alleen maar al die fantastische momenten van dit topteam. Ik had een heel mooi seizoen, ik wilde er echt het beste van maken, aangezien dit mijn laatste U23-jaar was. Om zo vroeg in het seizoen te winnen in de Youngster Coast Challenge gaf me veel vertrouwen, en Gullegem had ik nooit verwacht omdat het zo zwaar was, maar om te winnen tegen zoveel grote namen is iets wat ik nooit zal vergeten. Volgend jaar hoop ik te zien waar ik kan staan in de klassiekers en het team te helpen waar en wanneer dat nodig is", aldus Warre nadat hij een contract van twee jaar had ondertekend.

Bart Roosens, manager van het Devo Team, is erg trots om te zien dat deze drie talenten zich bij het World Tour-team voegen: "Het is bijzonder dat deze jongens de stap naar het profleven zetten, en om dat binnen The Wolfpack te doen is precies waarom we het Devo Team hebben. Ze hebben laten zien dat ze klaar zijn voor deze volgende stap, ze zijn allemaal veelbelovend en kunnen zich ontwikkelen, en wie weet waar hun potentieel hen naartoe zal brengen."

"Gil, William en Warre die prof worden na een succesvolle periode bij het Soudal Quick-Step Devo Team, zegt veel over het uitstekende werk dat ons opleidingsteam doet en hoe goed ze de jonge renners binnen die structuur ontwikkelen. Alle drie hebben opmerkelijke resultaten behaald dit jaar en ze hebben allemaal het potentieel om te groeien, dus we kunnen niet wachten om ze in actie te zien vanaf het komende seizoen", zei Soudal Quick-Step CEO Patrick Lefevere.

Foto: Soudal Quick-Step

Gerelateerde artikels

Iben Rommelaere uit Harelbeke zal als tweedejaars U23 de beloften kern vervoegen van Dovy Keukens - FCC Cycling Team.  Iben combineert voorlopig het wegwielrennen met veldrijden, waar hij aardig zijn mannetje kan staan. Op de weg zal hij voornamelijk opgesteld worden in de zwaardere...
Het nieuwste lid van het Soudal - Quick-Step Development Team is William Junior Lecerf. De 19-jarige kreeg zijn wielergenen van zijn vader en begon op zevenjarige leeftijd met de sport. In die jaren had hij zijn zinnen gezet op mountainbiken, waarna hij veldrijden en wegwielrennen combineerde. Na...
Miguel Ladang start in 2024 bij het LRG Cycling Team. Het is voor Miguel dan zijn laatste jaar als belofte. "In 2024 zal ik uitkomen voor het LRG Cycling Team. Ondanks het nog een nieuwere ploeg is, hebben ze een duidelijke visie om met een jonge kern een mooi programma af te werken. Dit...
Met 98 juniores werd er gestart in Kachtem voor 18 rondes van 4,35 km. De wedstrijd eindigde in een spannende spurt tussen Warre Vangheluwe en Robin Orins waarin eerstgenoemde de winnaar werd. "Vanaf het begin werd er heel hard gekoerst. Ik was telkens attent mee vooraan en wou zeker mee zijn...
Senne Cami maakt op 1 januari de overstap naar Acrog - Tormans. Hij zal als 14 jarige aspirant de ploeg versterken. "Ik ga naar een ploeg waar mijn wielerhart toekomst ziet. Een ploeg waar begeleiding van de renners de primaire zorg is en waar gezonde ambitie tot grootse daden leidt. Een...
Gil Gelders schreef gisteren de 101ste Grote Prijs Affligem op zijn naam. Tien kilometers voor de finish koos hij voor de aanval en kon stand houden. Bij aankomst had hij nog 10 seconden voorsprong op zijn dichtste achtervolgers. "Eigenlijk heb ik niet zo slim gekoerst. In de eerste...