Gerben Van Houte: " Met mijn sterke sprint heb ik een handig wapen achter de hand"

Door Kurt Vermeerbergen op 26 Mar 2015 - 16:48
Printvriendelijke versieVerstuur per e-mail

Gerben Van Houte bewees in Stekene dat hij over een stel snelle benen beschikt. Voor nieuweling van het Rudyco-Janatrans Cycling Team is dit een mooi start van het seizoen.

1. Wanneer ben je gestart met wielrennen? Waarom de keuze voor deze sport? Ik ben gestart met wielrennen vanaf mijn acht jaar, eerste jaar miniem dus. Nadat mijn papa begon te fietsen is de wielermicrobe op mij overgesprongen.

2. Hoe blik je terug op je seizoen als eerstejaars nieuweling? Na mijn eerste jaar als nieuweling kan ik zeer  tevreden zijn. Ik kon mee de koers maken met een hoop ereplaatsen als gevolg. De overwinning aan het einde van het seizoen was de kers op de taart.

3. Heb je u anders voorbereid op je seizoen dan anders? We zijn onder begeleiding uit de ploeg wat andere dingen gaan uitproberen. Er werd zoals gewoonlijk terug ingezet op lange, extensieve duurtrainingen.

4. Heerst er een gezonde dosis concurrentie tussen u en je broer Sybren? Haha, we trekken elkaar omhoog door bijvoorbeeld de zegetellers bij te houden. Voor de rest steunen en motiveren we elkaar zoveel als mogelijk.

5. Je won onmiddellijk één van de eerste wedstrijden van je seizoen. Had je dit verwacht?  Hoe beleefde je de wedstrijd? Ik had gehoopt dat ik er al van in het begin ging staan. De wedstrijd in Stekene liep perfect!! Ik voelde me super en was blij dat ik het dichtbij huis kon afmaken.
 
6. Naar welke wedstrijden wil je dit seizoen pieken? Er zijn wel wat wedstrijden wanneer ik er wil staan. Vooral de wedstrijden waar het echt rond te doen is. Zoals een Beker van België en natuurlijk de kampioenschappen.

7. Hoe staat het met je tijdrit capaciteiten, welke toch belangrijk zijn in diverse ronden in de toekomst? Tijdrijden is belangrijk, maar ik maak er geen doel van. Om in een meerdaagse bij de nieuwelingen 5 tot 10 km tegen de klok te rijden, moet je geen specialist rijdrijder zijn.

8. Als wat voor type renner zou je uzelf omschrijven? De wedstrijden in de Vlaamse Ardennen liggen me het beste en met mijn sterke sprint heb ik een handig wapen achter de hand.

9. Ben je bijgelovig? Wat zijn de kenmerken? Niets speciaals, enkel het geluksbrengertje onder het zadel is een kleine vorm van bijgeloof.

10. Wanneer ga je tevreden zijn van het seizoen? Als ik me geamuseerd heb!!! En enkele overwinningen zijn natuurlijk altijd mooi meegenomen.

Foto: Jolien Walraed

 

Gerelateerde artikels

In Stekene mocht tweedejaars nieuweling Gerben Van Houte het zegegebaar maken. Gerben had nog de snelste benen in de sprint voor de zege. "De eerste drie ronden hield ik me rustig in de buik van het peloton. Ik kende namelijk niet veel renners die aanwezig waren op deze koers. In de...
In Jesseren kwamen 22 juniores aan de start voor 13 ronden van 6,4 km. Gerben Van Houte kon uiteindelijk een klein kloofje slaan en op 5 seconden van de nummer 2 finishen. "Ik paste voor het BK TT, ervan uitgaande dat dit nog te vroeg was na mijn inactiviteit. Na het BK TT van mijn broer...
Zondag staat er weer een nieuwe interclub voor junioren op het programma, namelijk de Guido Reybrouck Classic Moerkerke-Damme. Gerben Van Houte verdedigt er de kleuren van  Papillon-Rudyco-Janatrans Cycling Team. "Balen B.C start met een zeer sterke ploeg. Dan zijn er de nog de vele...
Met 76 nieuwelingen tweedejaars werd er in het Oost-Vlaamse Denderhoutem gestreden voor de provinciale trui.  In de sprint met 44 was Gerben Van Houte de snelste. "In Denderhoutem vond ik een aankomst die mij perfect lag. Eerst een strook bergop en dan nog een vlakke 100 meter. Na...