Geen Prins der Nieuwelingen, bvb voor junioren en Memorial Philippe Van Coningsloo in 2020

Door Kurt Vermeerbergen op 22 Mar 2020 - 17:56
Printvriendelijke versie

Door de onzekerheid wanneer er terug gekoerst mag worden schrappen de organisatoren alle wedstrijden in Bonheiden op 6 en 7 juni. Hierdoor is er dit jaar geen manche van de Beker van België voor Junioren in Bonheiden, Prins der Nieuwelingen en Memorial Philippe Van Coningsloo.

Mededeling van de organisatie:
Door de huidige omstandigheden en de vooruitzichten m.b.t. het Corona-virus en de Volksgezondheid, nemen wij ook onze verantwoordelijkheid op door de drie organisaties van wielerwedstrijden, op zaterdag 6 juni 2020 Beker van Belgie Junioren, op zondag 7 juni 2020 Prins der Nieuwelingen en Memorial Philippe Van Coningsloo ME 1.2 UCI te annuleren voor dit jaar 2020.

Aangezien de laatste nieuwe up-date, zou de situatie nog zeker 8 weken aanhouden met de optie van verlenging. Daardoor komen we in tijdsnood om deze organisaties perfect veilig te laten verlopen. Het zou ook onverantwoord zijn om sponsorgelden te investeren in nutteloze organisatiekosten, nu veel sponsors zelfs hun deuren moeten sluiten en inkomstenverlies moeten ondervinden.

Wat het sportieve betreft, hebben we geen zekerheid dat de buitenlandse teams Belgie in mogen of kunnen, en/of ze hun eigen land uit mogen. Hoe spijtig het ook moge zijn, alle reeds geleverde werk in de voorbereiding, de getekende contracten, niets gaat boven de gezondheid van onszelf en onze medemensen. Hopelijk kan iedereen zich verzoenen met deze drastische beslissing.

Indien de huidige toestand zich stabiliseert maken we een nieuwe afspraak volgend jaar 2021 begin juni.