Gauthier Ronsse: "Ik draag elke wedstrijd de ketting van mijn overleden grootvader"

Door Kurt Vermeerbergen op 30 Dec 2014 - 10:36
Printvriendelijke versieVerstuur per e-mail

Gauthier Ronsse had zijn seizoen als tweedejaars junior helemaal anders voorgesteld. Door knieproblemen moest hij echter maanden rust houden en viel het seizoen compleet in het water.

1. Wat waren voor u de mooiste momenten van het seizoen? Mooie momenten heb ik dit seizoen jammer genoeg niet veel meegemaakt. Ik was al lang blij en opgelucht dat ik opnieuw kon koersen door mijn knieoperatie die me 4 maand van de fiets hield. Zelfs wanneer ik een trap opstapte, had ik tranen in mijn ogen van de pijn voor mijn operatie. Voor mij was het mooiste moment de eerste koers die ik terug kon rijden na mijn zware knie operatie met een zware revalidatie tot gevolg. Het  tweede mooiste moment was mijn eerste top-10 plaats dit seizoen na deze zware periode waarbij men me vertelde dat het moeilijk was om ooit nog op competitief niveau aan wielrennen te doen.

2. Vind je u seizoen geslaagd?  Ja en neen. Na deze zware revalidatie kon ik toch enkele top-10 & top-20 plaatsen rijden. Indien ik deze operatie niet had moeten ondergaan, zat er een prachtig seizoen in volgens trainer en sportdokter. Jammer genoeg werd ik op 1 september tijdens training omvergereden en brak ik mijn linkersleutelbeen. Hierdoor moest ik mijn seizoen 6 weken vroeger stop zetten.

3. Je prestaties werden beloond met een contract bij XELtextiel VDB Steenhouwerij Cycling Team . Tevreden? Hoe was de eerste kennismaking met de ploeg op de eerste teambuilding dag?  Ik ben super tevreden dat ik van dit team deel mag uitmaken! De eerste kennismaking met de ploeg was in pretpark Bellewaerde. Aangezien ik met sommige renners van de ploeg al lange tijd bevriend ben, was het makkelijker om met de andere ploeggenoten contact te maken. Bij deze ploeg had ik al van in het begin een goed gevoel en deze wordt iedere week sterker na de ploegtrainingen!

4. Is de combinatie hoge school en wielrennen moeilijk? Hoe combineer je deze? Voor mij is deze combinatie super om te doen! Ik studeer Sociaal Werk aan Hogeschool Gent maar hierbij volg ik een speciaal studiepuntentraject waardoor ik heel veel tijd heb om te trainen en als het seizoen er is, om te koersen tijdens de week.

5. Hoe gaan de voorbereidingen deze winter verlopen naar de opbouw van 2015 toe? Verwacht je een moeilijke overstap van junior naar belofte? Door mijn sleutelbeenbreuk begin september, kon ik de wintertrainingen al hervatten begin oktober. Tot nu toe loopt alles vlot en heb ik voor het eerst een goed gevoel tijdens de winter. De overstap zal wel zwaar worden, maar wie hard werkt, komt er wel! Ik kijk er alvast naar uit om opnieuw deel te nemen aan de wedstrijden.

6. Als je één wedstrijd mag aanduiden voor volgend seizoen, welke en waarom? Dit zijn de 3 thuiskoersen hier in Kruishoutem & de koers in Zingem, waar ik opgegroeid ben. In iedere wedstrijd probeer ik het beste van mezelf te geven, ik heb nog nooit naar een bepaalde wedstrijd toegewerkt.

7. Ben je bijgelovig? Zoja, wat zijn de kenmerken ervan? Ik ben niet echt bijgelovig, maar ik zal wel iedere wedstrijd de ketting dragen van mijn overleden grootvader. Jammer genoeg heeft hij me nooit zien koersen, maar hierbij hoop ik toch dat hij steeds aanwezig is tijdens de wedstrijd.

8. Wat doe je het liefst: rondes of klassiekers? Ik kijk naar iedere koers even hard uit. Iedere koers rij ik met vol genot en zal ik proberen er het beste van te maken.

9. Als je u zou moeten vergelijken met een bekende renner, welke zou je kiezen en waarom? Ik vergelijk me niet graag met een bekend renner, maar sommige personen vergelijken me met Gilbert of Van Avermaet, omdat ik ook een versnelling in de benen heb op een lastig stuk.  Ik hou er ook wel van om lange stukken vals plat op te rijden op het ‘groot mes’, waar ik ten volle mijn kracht kan benutten. Ik probeer ook om mijn spurt te verbeteren deze winter omdat ik graag een sterke eindsprint zou willen krijgen aan het eind van een wedstrijd.

Gerelateerde artikels

"Als eerstejaar belofte maak ik de overstap naar het DEPLASCO-VDBG Steenhouwerij Cycling Team , ik heb hiervoor gekozen omdat dit een mooie ploeg is die deelneemt aan verschillende mooie & grote wedstrijden. Het is ook een perfecte ploeg om te groeien in je capaciteiten. Ik ben zeer blij met de...
In 2020 zal Gauthier de overstap maken naar het Anarto-SVK Team, het voormalige Cibel-Cebon Team van Gaspard Van Peteghem. Na een minder 2019 door enkele medische problemen hoopt hij opnieuw een kleine stap voorwaarts te maken. Wat is de keuze geweest om voor dit team te kiezen en hoe kwam je...
Gauthier Ronsse (Team Anarto-SVK) verschijnt zaterdag voor de eerste maal dit seizoen aan de start van een wielerwedstrijd, nml de GP Vermarc. Voor Gauthier gaat het een zeer speciale wedstrijden worden. Waarom, dat lees je hieronder.... 1. Hoe zag je voorbereiding eruit op het seizoen 2021?...
Gauthier Ronsse zal volgend seizoen deel uitmaken van het Jarface Cycling Team. Gauthier hoopt om opnieuw een stap voorwaarts te zetten. "In 2018 maak ik de overstap naar het Jarface Cycling Team. Ik zal daar als individueel renner aan de slag gaan met wielerkledij van Jarface, om het...