Erwin Vervecken en Stijn Steels steunen de G-sporters

Door Kurt Vermeerbergen op 9 Dec 2020 - 13:50
Printvriendelijke versie

Maak mee dromen waar. Zo klinkt de oproep van zes huidige en voormalige topsporters. Erwin Vervecken, Stijn Steels, Alison Van Uytvanck, Greet Minnen, Louis Croenen en Patrick Goots zetten hun schouders onder Supporters voor G-sporters, de crowdfundingcampagne van G-sport Vlaanderen vzw. “Alle beetjes helpen, en zeker nu zijn die meer dan ooit nodig. Sport moet voor iedereen mogelijk zijn en samen kunnen we dat bereiken”, zegt hun sporthart.

39 organisaties zijn dit jaar op zoek naar aangepast sportmateriaal of een mobiliteitsoplossing voor hun G-sporters. Al staat daar telkens een flink budget tegenover. Via de crowdfundingcampagne Supporters voor G-sporters krijgen zij een duwtje in de rug: voor iedere ingezamelde euro legt G-sport Vlaanderen vzw immers anderhalve euro bij. Op die manier wordt een nieuwe stap gezet richting toegankelijk sporten voor iedereen.
Steun uit sportieve hoek

De campagne krijgt nu steun uit sportieve hoek, want niemand minder dan Erwin Vervecken, Stijn Steels, Alison Van Uytvanck, Greet Minnen, Louis Croenen en Patrick Goots engageren zich voor het initiatief, en daar hebben ze elk hun reden voor.

Erwin Vervecken, voormalig wereldkampioen veldrijden: “De levensvreugde van G-sporters tijdens het beoefenen van hun sport is uniek. Dat zie ik jaarlijks in het G-veldritcriterium. Zoiets kan je alleen maar stimuleren.”
Stijn Steels, professioneel wielrenner bij Deceuninck – Quick-Step: “Ik ben een supporter voor G-sporters van het eerste uur, omdat ik in mijn eigen leven – mijn nichtje heeft een beperking – zie welke impact dergelijke initiatieven kunnen hebben.”

Alison Van Uytvanck en Greet Minnen, professionele tennisspeelsters en dubbelpartners: “Sporten maakt ons gelukkig en we vinden dat iedereen datzelfde geluk moet kunnen ervaren.”
Louis Croenen, Olympisch zwemmer: “Ik put zelf motivatie uit het energie en enthousiasme dat G-sporters uitstralen. Zij verdienen dan ook alle steun, zodat zij hun dromen in de sport verder kunnen najagen.”
Patrick Goots, voormalig profvoetballer: “Sporten geeft je het gevoel dat alles mogelijk is. Samen moeten we dus alles op alles zetten om dat gevoel ook voor G-sporters mogelijk te maken.”

Corona zorgt voor extra obstakel
Sinds 2017, de eerste editie van Supporters voor G-sporters, is de campagne alleen maar gegroeid. Met de 39 deelnemende scholen, sportclubs, instellingen en zorgcentra is er dit jaar een nieuwe piek. Het toont aan dat de nood heel hoog is.

“No sweat, no glory. Ook G-sporters moeten alles geven om hun doelen te behalen. Alleen hebben zij aangepast sportmateriaal nodig om hun favoriete sport te beoefenen en dat kost vaak veel geld”, weet Nele Slabbinck, manager van G-sport Vlaanderen. “Door de coronacrisis zagen heel wat organisaties de mogelijkheid aan hun neus voorbij gaan om de clubkas te spijzen, wat dit initiatief des te belangrijker maakt. Iedere bijdrage, groot of klein, kan dan ook helpen om sportieve drempels voor G-sporters weg te nemen.”

Help mee dromen waarmaken
Het volledige overzicht van de 39 deelnemende projecten vind je op de website: www.supportersvoorgsporters.be/projecten. De campagne loopt nog tot en met 31 december.

G-sport Vlaanderen vzw zet zich in om zo veel mogelijk personen met een beperking het plezier van sport te laten beleven. Maar G-sporters moeten het vaak met beperkte middelen stellen. Door financiële drempels uit de weg te halen, brengt de campagne ‘Supporters voor G-sporters’ daar verandering in.

Gerelateerde artikels

De 28 – jarige Stijn Steels zal volgend wegseizoen Veranda’s Willems – Crelan komen versterken. De visie van het team sprak hem enorm aan, waardoor hij niet lang hoefde te twijfelen om een eenjarig contract te tekenen. Stijn Steels: “Wout Van Aert zal volgend seizoen...
Zoals beloofd bezorgen we jullie vanaf nu zo vaak mogelijk een update van de deelnemerslijst voor het Boretti na-Tourcriterium op donderdag 30 juli in Herentals. Vandaag heeft de organisatie een wederzijds ondertekend contract met: - Sean De Bie (Herentals) - David Boucher (Limburg) -...
Stijn Steels behaalde deze week in de Driedaagse De Panne – Koksijde de blauwe trui. Maar Stijn droomt echter van een andere trui. 1. Hoe verliepen de stages als voorbereiding op het nieuwe seizoen? Tevreden ? Ik ging 3x op stage. In december trok ik met vrienden voor 10 dagen naar Spanje waar we...
Zondag werd de Ronde van Keulen gereden, een proef van 1.1 Uci en Europa Tour , over 193 km. Na een zeer offensieve wedstrijd heeft Sebastien Delfosse voor de derde keer dit seizoen het zegegebaar mogen maken .  In de finale werd Sébastien goed gesteund door Stijn Steels , die zesde eindigde....
1. Wat waren voor u de mooiste momenten van het seizoen? Het mooiste moment was voor mij de aankomst van Strade Bianchi. Het was slechts mijn 2de wedstrijd van het seizoen en ik stond meteen tussen toppers als Cancellara, Sagan, Valverde, Van Avermaet,… aan de start. Het niveau lag immens hoog, het...
Stijn Steels: "Sinds gisteren is er eindelijk een einde gekomen aan de onzekerheid van de afgelopen weken. Volgend jaar rij ik voor Topsport Vlaanderen-Baloise. Ik ben ze zeer dankbaar voor deze kans en heb extreem veel goesting om te knallen in 2014! Perfecte omkadering en begeleiding, goeie sfeer...