Enrico Dhaeye: "In het klimmen en het tijdrijden nog een stap voorwaarts zetten"

Door Kurt Vermeerbergen op 29 Nov 2017 - 20:14
Printvriendelijke versie

Enrico Dhaeye besloot enkele maanden geleden alles op de weg te zetten. Met 7 overwinningen als tweedejaars nieuweling een logische stap.

1. Kan je stellen dat het jaar 2017, het jaar van de doorbraak was op de weg?
Ja best wel , ik zette soms resultaten neer waar ik nooit eerder had op gehoopt.

2. Welke waren voor u de hoogtepunten van het huidige wegseizoen?
Eerst en vooral toch wel het BK tijdrijden in Anzegem waar ik 2de werd. Vervolgens ook mijn wedstrijden waar ik solo kon winnen en natuurlijk het BK ploegentijdrijden, dat  was wel de kers op de taart.

3. Je werd samen met je ploeg Acrog Balen BC Belgisch kampioen ploegentijdrijden. Ben je een goede tijdrijder? Wil je u daarin meer ontwikkelen?
Wel de vorige jaren lukte het me wel maar niks zo speciaal. Dit jaar er iets meer aan gewerkt en het werd beloond. Ik werd eerst mooi 3e op het pk en op het bk 2e en zo blijven verder werken! Ik wil me nu de komende jaren nog verder ontwikkelen in deze discipline zowel individueel als met de ploeg.

4. Heb je lang getwijfeld aan de keuze tussen weg en cross? Wat gaf de doorslag om te kiezen voor de weg?
Na elke mooie prestatie begon ik zo te denken van, in de cross is dit me nooit gelukt. Na blijven na te denken dan toch de stap gezet om alles op de weg te zetten en momenteel nog geen spijt van mijn keuze gehad.

5. Wat waren de mooiste momenten in de cross voor u de afgelopen seizoenen?
Vorige winter was ik zeer regelmatig in de cross, wat voor mij op zich al een zeer mooi resultaat is ondanks ik wat tekort schoot in techniek. Ik vind het mooiste moment mijn overwinning in Lochristi.

6.Hoe zien de voorbereidingen eruit naar seizoen 2018? Cross?
Zoals elk jaar zal ik toch enkele crossen afwerken. Deze winter minder dan anders maar dit komt omdat het crossen nu in functie staat van de opbouw naar het wegseizoen.

7. Op welke punten wil je volgend jaar progressie boeken?
Toch mijn klimmen wat verder ontwikkelen. Korte klimmetjes lukken me wel aardig maar van het langere werk wil ik een werkpunt maken. Natuurlijk ook het tijdrijden.

8. Als wat voor type renner zou je uzelf omschrijven?
Allrounder

9. Heb je al bepaalde doelen voorop gesteld voor seizoen 2018?
Proberen om me zo sterk mogelijk te laten opmerken. Enkele mooie resultaten neerzetten is ook wel een doel. Waar maakt me niet zoveel uit, maar natuurlijk het liefst in een grote koers maar mijn belangrijkste doel is, veel leren als eerstejaars.

Gerelateerde artikels

Enrico Dhaeye nam tijdens het verlengde weekend deel met zijn ploeg Acrog Balen BC aan de tour de Himmelfart in Denemarken. Enrico was onze beste landgenoot bij de tweedejaars nieuwelingen in het algemene klassement. Ook Michael Bervoets was sterk aanwezig in deze ronde. Hij behaalde onder andere...
Enrico Dhaeye mocht vandaag in Aalbeke het zegegebaar maken. Enrico kwam solo over de streep met een voorsprong van 1min 55 seconden op de Nederlander Axel Huens, welke de pelotonspurt won. "Na 12km reageer ik op een aanval van Senne Vandevelde ! We komen samen en rijden dan met zen tweeën...
Met 7 zeges op de weg kan Enrico Dhaeye al tevreden terugblikken op zijn wegseizoen. Enrico heeft dan ook besloten om van de weg zijn hoofddoel te maken. Enrico zal nog enkele crossen rijden voor de fun. "De keuze voor de weg is gekomen nadat ik enkele zeer mooie prestaties kon rijden in...
Na zijn zege gisteren was het vandaag opnieuw raak voor Enrico Dhaeye,dit maal in Vollezele. Hij won de spurt en behaalde zo zijn 7e zege van het seizoen. "Na gisteren had ik wat minder benen in het begin. Na een tijdje koers werd ik goed en probeerde ik mee de koers te maken. Op 4 ronden...
Enrico Dhaeye zal de nieuwelingenkern van Acrog Balen BC versterken als tweedejaars. Enrico was goed voor verschillende top 10 plaatsen. Ze rijden een heel mooi programma op de weg zowel in België als in het buitenland. De begeleiding spraak me ook aan en zo was de keuze snel gemaakt !":...
Met 127 juniores werd er gestart in Kruishoutem voor 14 ronden van 6,4 km. Enrico Dhaeye kon nog in de laatste ronde wegrijden en met een kleine voorsprong solo over de meet komen. Lennert Belmans eindigde als tweede op 5 seconden van de winnaar. Gianluca Pollefliet finishte als derde. "In...