Enrico Dhaeye: "In het klimmen en het tijdrijden nog een stap voorwaarts zetten"

Door Kurt Vermeerbergen op 29 Nov 2017 - 20:14
Printvriendelijke versie

Enrico Dhaeye besloot enkele maanden geleden alles op de weg te zetten. Met 7 overwinningen als tweedejaars nieuweling een logische stap.

1. Kan je stellen dat het jaar 2017, het jaar van de doorbraak was op de weg?
Ja best wel , ik zette soms resultaten neer waar ik nooit eerder had op gehoopt.

2. Welke waren voor u de hoogtepunten van het huidige wegseizoen?
Eerst en vooral toch wel het BK tijdrijden in Anzegem waar ik 2de werd. Vervolgens ook mijn wedstrijden waar ik solo kon winnen en natuurlijk het BK ploegentijdrijden, dat  was wel de kers op de taart.

3. Je werd samen met je ploeg Acrog Balen BC Belgisch kampioen ploegentijdrijden. Ben je een goede tijdrijder? Wil je u daarin meer ontwikkelen?
Wel de vorige jaren lukte het me wel maar niks zo speciaal. Dit jaar er iets meer aan gewerkt en het werd beloond. Ik werd eerst mooi 3e op het pk en op het bk 2e en zo blijven verder werken! Ik wil me nu de komende jaren nog verder ontwikkelen in deze discipline zowel individueel als met de ploeg.

4. Heb je lang getwijfeld aan de keuze tussen weg en cross? Wat gaf de doorslag om te kiezen voor de weg?
Na elke mooie prestatie begon ik zo te denken van, in de cross is dit me nooit gelukt. Na blijven na te denken dan toch de stap gezet om alles op de weg te zetten en momenteel nog geen spijt van mijn keuze gehad.

5. Wat waren de mooiste momenten in de cross voor u de afgelopen seizoenen?
Vorige winter was ik zeer regelmatig in de cross, wat voor mij op zich al een zeer mooi resultaat is ondanks ik wat tekort schoot in techniek. Ik vind het mooiste moment mijn overwinning in Lochristi.

6.Hoe zien de voorbereidingen eruit naar seizoen 2018? Cross?
Zoals elk jaar zal ik toch enkele crossen afwerken. Deze winter minder dan anders maar dit komt omdat het crossen nu in functie staat van de opbouw naar het wegseizoen.

7. Op welke punten wil je volgend jaar progressie boeken?
Toch mijn klimmen wat verder ontwikkelen. Korte klimmetjes lukken me wel aardig maar van het langere werk wil ik een werkpunt maken. Natuurlijk ook het tijdrijden.

8. Als wat voor type renner zou je uzelf omschrijven?
Allrounder

9. Heb je al bepaalde doelen voorop gesteld voor seizoen 2018?
Proberen om me zo sterk mogelijk te laten opmerken. Enkele mooie resultaten neerzetten is ook wel een doel. Waar maakt me niet zoveel uit, maar natuurlijk het liefst in een grote koers maar mijn belangrijkste doel is, veel leren als eerstejaars.

Gerelateerde artikels

Zondag is er de eerst wedstrijd van de topcompetitie voor nieuwelingen in Vezin. Voor de provincie Oost-Vlaanderen is Enrico Dhaeye één van de geselecteerde renners. We vuurden volgende vragen op de renners af: Wat verwacht je van de eerste wedstrijd van de topcompetitie? Gaat het klassement/trui...
Na zijn zege gisteren was het vandaag opnieuw raak voor Enrico Dhaeye,dit maal in Vollezele. Hij won de spurt en behaalde zo zijn 7e zege van het seizoen. "Na gisteren had ik wat minder benen in het begin. Na een tijdje koers werd ik goed en probeerde ik mee de koers te maken. Op 4 ronden...
Bij de nieuweling in Harzé was Enrico Dhaeye  de grote triomfator. Het was voor Enrico zijn eerste wedstrijd van het seizoen. "Vanaf maandagochtend tot en met vrijdagnacht heb ik heel de week in Londen gezetten met school voor de gwp. Ik had me inschreven op zaterdag voor mijn eerste...
Verschillende Belgische ploegen staan dit weekend aan de start in Oostenrijk voor de Oberösterreich Juniorenrundfahrt. Deze namiddag stond de eerste rit op het programma. Deze werd gewonnen door de Nederlander Roel Van Sintmaartensdijk. De eerste Belg in de uitslag is Enrico Dhaeye op een 13e...
Enrico Dhaeye maakt dit jaar de overstap naar de categorie nieuweling. Ondanks dat hij het seizoen aanvat als eerstejaars barst Enrico van ambities. 1. Je start binnen enkele weken aan je seizoen als eerstejaars nieuweling. Hoe ben je bij de sport terecht gekomen? Mijn papa heeft vroeger ook...
Enrico Dhaeye mocht gisteren de hoogste plaats bekleden op het podium van het bergklassement in de GP Samyn. "Ik had voor de wedstrijd gehoord dat er een bergprijs was. Ik had er wel zin in om deze te winnen en ook de wedstrijd zelf ! Na de start schoof ik al snel op, om op de...