Emile Eeckhout: "Hopelijk nog eens een overwinning behalen"

Door Kurt Vermeerbergen op 2 Nov 2016 - 20:19
Printvriendelijke versie

Emile Eeckhout start volgend seizoen als tweedejaars nieuweling bij Acrog Balen BC. Emile vertelt aan cyclingsite.be enkele van zijn doelstellingen voor volgend seizoen.

1. Hoe ben je bij het wielrennen terecht gekomen? Ieder jaar wordt er tijdens de Wielsbeekse feesten een MTB-wedstrijd georganiseerd. Mijn papa heeft me overgehaald om mee te doen en ik was meteen verkocht. Daarna kochten we mijn eerste crossfiets en reed ik mijn wedstrijdjes bij de lrc (nevenbond), ik was toen 11 jaar.

2. Hoe is het om de zoon te zijn van Niko en in de wielersport te zitten? Geeft hij u veel tips of  laat hij u ook een zelf dingen ontdekken in de sport? Het is zeker leuk om hem als vader te hebben. Daardoor sta ik veel dichter bij het profwielrennen dan de meeste nieuwelingen. Zijn schat aan ervaring is natuurlijk een meerwaarde voor mij. Ik leer enorm veel op allerlei vlakken.

3. Wat waren voor jouw persoonlijk de hoogtepunten van afgelopen  seizoen? Mijn eerste meerdaagse wielerkoers (West-Vlaanderen cycling tour) was een zeer leuke ervaring. De beker van België in Dottenijs verliep eveneens goed. Het beste resultaat was een 5e plaats in de ronde van Dottenijs.

4. Wat was het dieptepunt van het seizoen voor je? Mijn val in de laatste koers van het seizoen in Sint-Denijs, waar ik al na vijf minuten uit koers verdween.

5. Hoe gaat na je rustperiode je voorbereiding op het nieuwe seizoen eruit zien? Nu heb ik juist terug de training hervat met enkele MTB-tochten. Tevens zal ik vaak op de piste rijden. Daarnaast zal ik vanaf februari terug op de weg beginnen rijden samen met de Leierenners.

6. In 2017 start je bij Acrog Balen BC. Een nieuwe start in een nieuwe ploeg? Wat verwacht je? Ten eerste hoop ik te verbeteren met de vele goeie renners en het is een zeer mooi programma wat we rijden. Ik hoop mij volgend jaar te kunnen tonen in de vele grote wedstrijden. Hopelijk na meer dan twee jaar nog eens een overwinning boeken.

7. Als wat voor type renner zou je uzelf omschrijven? Iemand die graag over een geaccidenteerd parcours rijdt. Omdat ik mij niet goed kan positioneren wil ik altijd met zo weinig mogelijk renners sprinten. Wanneer we met weinig overschieten ben ik nog redelijk snel.
 
8. Spurt of solo? Waarom? Het heeft allebei zijn charme maar als ik echt moet kiezen zou ik toch voor een spurt gaan. Het geeft een kick en ik rij niet zo goed alleen.

9. Hoe staat het met je tijdrit capaciteiten? Nu nog niet goed, maar ik heb er nog nooit op getraind. Ik zou hierin zeker willen bijleren.
 
10. Wat geniet je voorkeur: een klimwedstrijd of een wedstrijd door regen en/of wind of een mix van beide? Waarom? Voor mij mag het een combinatie zijn. Hoe meer het ieder voor zich is in een wedstrijd, hoe liever ik het heb. Op training mag het wel droog blijven.

De snelle vragen
Lievelingskleur : rood
Favoriete muziek : pop
Favoriete film : rush
Andere hobby's: geen tijd voor
Lievelingseten : alles wat mijn mama klaarmaakt
Ochtend- of avondmens :  geen van beide
Film of boek : beide
Brunette of blondine : brunette
Pizza of frieten : frieten
Citytrip of relaxvakantie : fietsvakantie
Sprint winnen van een klein groepje of allen binnenkomen : spurt
Bergop of bergaf : bergop
Koud of warm : koud
Tijdrit of een lange rit : lange rit
Mooiste overwinning ooit: WK bij de lrc
Met welke (ex-)prof zou je eens een trainingingstocht willen maken: Freddy Maertens
Stel, je hebt één wens voor komend seizoen; wat wens je? Tonen dat ik een stap gezet heb, zou al mooi zijn. Mijn wens is toch de eerste rit van de West-Vlaanderen cycling tour winnen in mijn eigen Wielsbeke.
 

Gerelateerde artikels

Emile Eeckhout vervoegt als 2e jaars nieuweling het Acrog Balen BC in 2017. "Omdat ze het mooiste programma aanbieden en zo kan ik met een paar van de beste renners van België trainen. Ze bieden mij het mooiste programma aan." : aldus Emile. Zelf je transfer melden kan via redactie@...
Emile Eeckhout heeft zijn eerste zege als nieuweling binnen. Zondag won hij de wedstrijd in Doornik in een spurt. "In de 3e van 12 ronden reed er een groepje van 3 renners weg. Een halve ronde later kon ik er samen met een Fransman naar toe rijden. Na 2 ronden met 5 te hebben rondgedraaid...
Zondag is er de eerst wedstrijd van de topcompetitie voor nieuwelingen in Vezin. Voor de provincie West-Vlaanderen is Emile Eeckhout één van de geselecteerde renners. We vuurden volgende vragen op de renners af: Wat verwacht je van de eerste wedstrijd van de topcompetitie? Gaat het klassement/trui...