Emiel Verstrynge: "Op alle crossen wil ik gewoon het beste van mezelf geven"

Door Kurt Vermeerbergen op 28 Nov 2018 - 19:17
Printvriendelijke versie

Vorig jaar maakte Emiel Verstrynge de overstap naar het veld en met succes. Afgelopen weekend liet hij zich nog opmerken op de wereldbekermanche in Koksijde. We maken even kennis met deze eerstejaars junior.

1. Je ging aan de slag als renner op de weg bij de aspiranten 13 jaar. Vorig jaar maakte je de overstap naar het veld. Waarom de overstap gemaakt ?
Vorig jaar ging ik een aantal crossen rijden om wat kracht op te doen in functie van de weg. De resultaten waren direct beter dan op de weg en zo het hele seizoen vorig jaar blijven crossen. Zo ligt mijn focus nu op de cross.

2. Als eerstejaars junior heb je inmiddels al 3 zeges op je naam staan. Verwacht om zo sterk voor de dag te komen?
Ik had het wel gehoopt. De zeges zijn natuurlijk wel in b-veldritten, deze zijn niet te vergelijken met een a-cross. Daarom rij ik meer a-crossen, waarbij het niveau toch hoger ligt dan bij b-veldritten.

3. Van wie heb je tips gekregen om zo sterk te presteren in het veld? Of gewoon veel talent?
Ik kreeg vooraf geen tips. De eerste crossen waren allemaal op gevoel, maar er waren wel veel clubtrainingen in het veld waardoor de techniek beterde vorig jaar.

4. Je prestaties werden ook opgemerkt door de bondscoach wat resulteerde in een plek in de selectie voor de wereldbekermanche in Koksijde. Je moest achteraan starten maar slaagde erin om een 12e plaats te veroveren. Hoe kijk je terug op deze dag? Veel stress,…. Enz? Had je dit resultaat verwacht?
De stress op zich viel mee. Ik hoopte natuurlijk wel een degelijk resultaat neer te zetten, maar wist dat dit niet evident zou zijn vanop de laatste startrij. Met een 12e plaats was ik dus meer dan tevreden. Het was een zeer leuke ervaring!

5. Naar welke crossen kijk je nog uit?
Ik heb niet echt een cross waar ik naar uitkijk. Op alle crossen wil ik gewoon het beste van mezelf geven om zo een mooi resultaat neer te zetten .

6. Wat verwacht je van het BK ? Krijg je een parcours dat in je voordeel is ?
Ik hoop een goed bk te rijden natuurlijk. Kruibeke reed ik eerder niet. Ik weet niet wat er me te wachten staat, maar ik hoorde wel dat het een snelle omloop zou zijn , wat ik graag heb !

7. Welke parcours liggen u het beste ?
Snelle en technische omlopen

8. Balken springen of niet? Hoe beslis je?
Sinds dit seizoen wel ! Het scheelt een pak als je er over kan springen. Ik viel wel eens in Ruddervoorde over de balken, maar dat hield me niet tegen om de week nadien opnieuw te springen !

De snelle vragen
Lievelingskleur : Blauw
Lievelingseten : frietjes
Ochtend- of avondmens : avondmens
Film of boek : film
Brunette of blondine : geen voorkeur
Pizza of frieten : frieten
Citytrip of relaxvakantie : citytrip
Sprint winnen van een klein groepje of alleen binnenkomen : alleen binnenkomen
Bergop of bergaf : bergop
Koud of warm : warm
Modder of zand:  zand
Mooiste overwinning ooit: Zarren, de eerste, die is toch altijd iets anders
Met welke (ex-)prof zou je eens een trainingingstocht willen maken: Wout van Aert

 

Gerelateerde artikels

Belgian Cycling heeft deze maandag de lijst met weerhouden renners voor de Wereldkampioenschappen in Oostende op 30 en 31 januari bekend gemaakt. In dit raster vinden we Quinten Hermans bij de heren elite en Emiel Verstrynge bij de U23 elite. Het parcours in Oostende belooft spektakel. Op het menu...
Eerstejaars junior Emiel Verstrynge zal zondag aan de start verschijnen in de wereldbekermanche te Koksijde. Emiel behaalde dit seizoen al 3 overwinningen. "Ik had wel gehoopt op een selectie in de b-ploeg maar wist natuurlijk dat er veel goede junioren zijn, dus natuurlijk ben ik heel...
De Koppenbergcross in Melden - Oudenaarde staat bekend als een loodzware cross. Van de 70 starters gisteren reden er slechts 33 de wedstrijd volledig uit. Emiel Verstrynge en Arne Baers waren de enige eerstejaarsbeloften die hierin sloegen.  Emiel eindigde op een knappe 16e plaats en Arne (red...
Een week na zijn Belgische titel bij de beloften heeft Emiel Verstrynge zijn nieuwe kampioenentrui op de mooiste manier ingehuldigd. Deze zondag won de inwoner van Maldegem zijn eerste wereldbekerwedstrijd in Flamanville. Het succes proefde zoet voor de renner van het Tormans Cyclo Cross Team,...
Emiel Verstrynge werd in het Oost-Vlaamse Hamme provinciaal kampioen bij de juniores. Emiel reed de ganse wedstrijd solo.  William Junior Lecerf werd tweede op zo'n 30 seconden van de winnaar. Elio Clarysse eindigde als derde.  "Ik nam een goede start. De start was kort waardoor...
Emiel Verstrynge heeft vandaag in Gullegem z’n tweede seizoenszege geboekt. Hij ging van bij de start aan de leiding, aanvankelijk volgden Clarysse en Van der Drift nog maar iets voor halfweg begon hij aan z’n solo.Bij aankomst had hij bijna 30 seconden op de nummer 2. "Na een...