Elias Van Breusseghem wint beloftenwedstrijd in Anvaing

Door Glenn Hofkens op 24 Mar 2013 - 13:10
Printvriendelijke versieVerstuur per e-mail

Gisteren stond in Anvaing (provincie Henegouwen) een wedstrijd voor beloften (categorie 1.13) op het programma. Net geen 100 renners stonden aan de start van deze wedstrijd van 118,3 km, verdeeld over 13 ronden van 9,1 km met in elke ronde 2 beklimmingen, waarvan één op smalle wegen die ook in slechte staat verkeerden. Anvaing werd, in tegenstelling tot grote delen van het land, gespaard van sneeuw en de wedstrijd kon dus op normale wijze gereden worden. Het was wel koud met een strakke wind die de gevoelstemperatuur opnieuw tot -5 à -10° liet zakken. Deze koude en de slechte staat van het wegdek schakelden vele renners uit in de wedstrijd. Er ontstond in het begin van de wedstrijd een kopgroep van een 20-tal renners. Enkele ronden later kwam er nog een 2e grote groep aansluiten. Deze groep zal de wedstrijd kleuren. Het peloton viel in stukken uit elkaar en al deze renners werden later uit wedstrijd genomen. Ook in de kopgroep moesten renners omwille van de koude en lekke banden de wedstrijd staken. Een 15-tal renners ging gegroepeerd de laatste ronde in. Al de anderen waren toen reeds uit wedstrijd genomen. In de laatste ronde waren er nog verschillende demarrages. Onder andere Elias Van Breusseghem (Doltcini-Flanders) probeerde weg te geraken. Hij kwam uiteindelijk met lichte voorsprong binnen. David Desmecht (EFC-Omega Pharma-Quick Step) werd 2e, Florent Mottet (Color Code Biowanze) werd 3e, Thomas De Troch (Van Eyck Sport) 4e. De pelotonspurt voor de 5e plaats werd gewonnen door Seppe Verschuere (Ovyta-Eijssen-Acrog Cycling Team) voor Jelle Mannaerts (Rock Werchter Cycling Team). Uiteindelijk werden 31 renners geklasseerd

De volledige uitslag is te bekijken op de site van de Fédération Cycliste Wallonie-Bruxelles via volgende link: http://www.fcwb.be/document/CLASSEMENT%20ANVAING%2023%20MARS.PDF