Eerste zege is binnen voor Nick Verheyen (foto's)

Door Luc Timmermans op 25 May 2015 - 20:47
Printvriendelijke versieVerstuur per e-mail

Na verschillende top 10 plaatsen dit seizoen was het vandaag in Poppel eindelijk bingo voor Nick Verheyen. Nick kon nipt zijn tegenstanders achter zich houden en zo de eerste seizoenszege op zijn palmares zetten.

"Het was een vrij lange wedstrijd  van 99 km waar elke 2 ronde een premie was te verdienen in Poppel . Hierdoor  kwamen er aanvallen van alle kanten. Door het beperkt aantal deelnemers was het zeker niet makkelijker koersen en de koers viel dan ook geregeld stil. Elke ronde was ik of in de aanval of moest ik gaten dicht rijden. Ik wist dat deze manier van koersen mij heel veel pijn ging doen de laatste ronde. Ook zat ik tegen de krampen in de voorlaatste ronde bij de tussensprint omdat ik zaterdag nog een heel intensieve Ardennen training afwerkte. Ik moest alleen aankomen en reed in de laatste 2.5 km weg en had op de meet nog 50m. over maar moest er wel diep voor gaan. Toch blij dat ik het kon afmaken want de kansen zijn schaars met de vele topwedstrijden die ik rijd deze zomer.": vertelt de DCM renner, Nick Verheyen.