Eerste juniorenzege voor Tomac Soenen te Langemark

Door Kurt Vermeerbergen op 16 Jul 2017 - 20:57
Printvriendelijke versie

Tomac Soenen mocht vandaag solo over de eindstreep rijden in Langemark. Na een eerdere solo poging was de tweede de goede.

"Met 50 renners gestart voor 15 ronden over een vlak parcours met redelijk wat wind. Bij het ingaan van de 3e ronde demarreer ik maar er springt niemand mee. Ik reed dan een 6 ronden solo vooruit maar kreeg nooit meer dan 40 seconden, wat niet genoeg bleek om een jagend peloton voor de blijven. Ik hield me een drietal ronden rustig in het peloton om dan met 2 andere jongens mee te springen naar de kopgroep van 6 die ondertussen gevormd was. Ik voelde dat er nog wat op de benen zat en ging dan niet gokken op een sprint. Ik versnelde een kilometer voor de meet om solo aan te komen met een tiental seconden voorsprong."

Gerelateerde artikels

Mountainbiker Tomac Soenen bewees vandaag in Hechtel dat hij ook op de weg zijn mannetje kan staan. Tomac kon de pelotonspurt op zijn naam schrijven en behaalde zo zijn eerste zege als nieuweling. "Daar er dit weekend geen mountainbike wedstrijd was koos ik ervoor om een Limburgse...