Duivenmelker Xander Baele solo naar zijn eerste zege ooit in Oostrozebeke

Door Kurt Vermeerbergen op 3 Oct 2020 - 19:18
Printvriendelijke versie

Xander Baele is sinds vorig jaar gestart met het wielrennen. Vandaag in Oostrozebeke behaalde de eerstejaars nieuweling zijn eerste zege in zijn prille wielercarrière. Xander combineert het wielrennen met de duivensport, een sport die hij al verschillende jaren doet.

"Ik had direct een goede start. De eerste ronde waren we direct weg met een groepje van 4 man maar het draaiden niet super waardoor ik ook niet het volle pont gaf. Ons groepje werd dan ingelopen door het peloton.  Twee ronden eventjes gerecupereerd waarna er een aanval kwam van de Belgisch kampioen. Dan moet je niet twijfelen met nog 2 goede renners er bij gebleven. We draaiden mooi rond en hadden een halve minuut. Maar toch werden we na 3 ronden gegrepen door het peloton. In de 2 laatste ronden gaat Cedric Baudewijns, een  goeie trainingsmakker. Nog puur op karakter naar het wiel gesprongen met nog 2 ronden te rijden. Naar de aankomst toe bleven we mooi ronddraaien tot in de laatste ronde Cedric moet lossen waardoor ik nog een halve ronde alleen moet rijden."

1 BAELE XANDER - VANDERVURST CYCLING TEAM
2 BAUDEWIJNS CÉDRIC - GAVERZICHT-BE-OKAY
3 GERMONPREZ THIBO - GAVERZICHT-BE-OKAY

Gerelateerde artikels

Xander Baele startte in augustus 2019 met wielrennen. Begin oktober van dit jaar kon hij voor de eerste keer het zegegebaar maken. Xander combineert het wielrennen met de duivensport. Een zeer speciale combinatie wat om meer uitleg vraagt. 1. Je bent gestart vorig jaar als aspirant 14-jaar met...