Dries Vastmans: " Ik wil een constant en goed seizoen rijden"

Door Kurt Vermeerbergen op 17 Dec 2014 - 08:52
Printvriendelijke versieVerstuur per e-mail

Dries Vastmans kende afgelopen seizoen verschillende mooie momenten. Toch steekt Dries zijn ambities voor 2015 niet onder stoelen of banken. Hij wil er staan op alle mogelijke vlakken.

1. Wat waren voor u de mooiste momenten van het seizoen? Ik denk dat mijn mooiste moment toch wel de koers in Ingelmunster was omdat ik er een zeer sterke wedstrijd gereden heb maar helaas zeer nipt verloren ben.  Een ander mooi moment was ook mijn Spaans avontuur met Fundacion Contador. Maar ik heb eigenlijk meerdere mooie momenten in een seizoen en daarom vind ik het moeilijk kiezen!

2. Vind je u seizoen geslaagd? Ik vind mijn seizoen eigenlijk wel zeer geslaagd! Ondanks dat ik regelmatig wel wat pech had op belangrijke momenten maar ja dat is koers!

3. Met welke tegenslagen kreeg je dit seizoen te maken? Mijn grootste tegenslag van dit jaar vond ik toch wel Luik La Gleize. Ik ging met een supergevoel naar daar, maar kreeg elke dag te maken met pech! (door omstandigheden die ikzelf niet in de hand had). 1ste rit 2 keer onderuit geschoven op het natte wegdek.  2de rit wiel kapot gereden op een belangrijk moment en 3de rit ketting kapot gereden! (allemaal een gevolg van de valpartij van de 1ste dag)

4. Hoe combineer je u studies met het wielrennen?  Dat is voor mij vrijwel gemakkelijk qua huiswerk en leren omdat ik nijverheid en techniek volg (houtsnijwerk). Het enige nadeel is dat ik elke dag veel moet recht staan wat niet altijd goed is voor de benen.

5. Wat zijn de doelen voor volgend jaar?  Eerst en vooral hoop ik mee te mogen gaan naar het WK. Als ik dat kan waarmaken dan heb ik mijn grootste doel bereikt. Maar ik heb ook nog andere doelen zoals in het buitenland super goed te presteren en natuurlijk ook in België. Ik hoop ook mee te kunnen gaan naar Parijs Roubaix en nog wat koersen met de nationale ploeg! Kortom ik wil een constant en goed seizoen rijden.

6. Voor het seizoen 2015 wil je ook je mannetje staan in het tijdrijden. Hoe waren de tijdritten afgelopen jaren? Is er nog verbetering mogelijk? Naar mijn mening waren mijn tijdritten waardeloos! Daarom wil ik er dit jaar ook wat meer op trainen zodat ik hier ook mijn mannetje kan staan. Het is toch wel belangrijk dat je een goede tijdrit in de benen hebt als je rondes wil winnen. Er is zeker verbetering mogelijk omdat ik er nog nooit op getraind heb.

7. Ben je bijgelovig? Zoja, wat zijn de kenmerken ervan? Ik heb altijd een Mariabeeldje mee dat ik gekregen heb van mijn opa en een geluksbrengertje en sinds vorig jaar heb ik ook een Paternoster (vorig jaar tijdens training in Frankrijk in Lourdes gekocht) mee in mij valies.

8. Wat doe je het liefst: rondes of klassiekers? Persoonlijk zijn de klassiekers meer iets voor mij! Maar ik kan ook wel goed uit de voeten in rondes dus eigenlijk maakt het mij niet uit. Ik koers altijd even graag.

9. Je koos als tweedejaars junior voor Menen CT als nieuwe ploeg. Waarom de keuze voor een ploeg met als thuisbasis de andere kant van het land?  Eerst en vooral hebben ze bewezen dat ze qua ploeg er staan, ze zijn een van de weinige ploegen die in ploegverband koersen. Het is ook een ploeg met een goede uitstraling en de sfeer is er super alsook de begeleiding en het materiaal. Ik heb ook heel wat vrienden in die ploeg waar ik me goed bij voel.  En wat de afstand betreft, de koers is waar ze is, het maakt weinig verschil uit van waar de ploeg is.

 

Gerelateerde artikels

"Ik heb nu 3 jaar bij DJ-Matic gezeten! Ze hebben mij super veel kansen gegeven en ze hebben mij geholpen in mijn groei! Ik wil ze graag heel hard bedanken daarvoor! Maar ik stap over naar Davo! Het is een goede ploeg met goede renners! En vooral allemaal vrienden! En in de koersen heb ik...
"Vandaag stond Hoboken op het programma. Er stonden 87 renners aan de start waaronder verschillende toppers. Vanaf de eerste ronde was het al doorvlammen en vielen ze om de beurt aan. Op een gegeven moment vertrok ik met Wytinck en nog 3 andere. We kregen eventjes wat ruimte maar wanneer er betere...
"We stonden met 8 van Davo aan de start in Zepperen. Deze wedstrijd was voor training. Ik ben vroeg in de aanval gegaan met 4 anderen waaronder ploegmaat Alfdan! Hij had helaas een lekke band. Na 6 ronde volle bak rijden zaten de nieuwelingen voor ons. Tja, zij hadden het makkelijk zij moesten...
Tweedejaars belofte Dries Vastmans had de overstap van junior naar belofte wel helemaal anders voorgesteld. Tot nu toe lopen ziekte en tegenslagen als een rode draad door zijn beloftenperiode. Maar Dries geeft niet op en is klaar om terug te vechten. 1. Vorig seizoen had je te kampen met...
Dries Vastmans heeft zijn contract als eerstejaars belofte getekend bij het Baguet - MIBA Poorten - Indulek Cycling Team. "Ik ben heel tevreden dat ik deze kans krijg en dat ze in mij vertrouwen hebben. Ik kijk er nu al naar uit om volgend jaar te starten bij deze ploeg.": aldus...
Gisteren brachten we het verhaal van Kenny Molly over zijn wedstrijd in de Vuelta Murcia. Toen beloofde we ook het verslag te brengen van Dries Vastmans. Hij was net zoals Kenny gastrenner voor het Spaanse Fundacion Contador. Zaterdag 21 juni stond de eerste rit van Vuelta Murcia op het programma...