Dre Goelen solo naar eerste zege van het seizoen

Door Kurt Vermeerbergen op 8 Aug 2021 - 17:52
Printvriendelijke versie

In het Waalse  Laneuville behaalde Limburgs Dre Goelen zijn eerste zege van het seizoen op het weg. De eerstejaarsjunior kon na een solo van 50 km het zegegebaar maken.

"De eerste 20 kilometer verliepen vrij rustig. Wel was er een ploeg uit Luxemburg die met 5 aan de start stonden, zij lieten telkens 1 renner wegrijden. Niemand reed dus eigenlijk en ik was diegene die steeds moest reageren. Hierdoor dacht ik dat ik beter voor de solo zou gaan. Op 50 kilometer plaats ik een demarrage en kwam ik alleen te zitten. Op een parcours met veel klimmen en wind. Na 3 ronden heb ik een voorsprong van 2 minuten op 1 achtervolger, die ook weer 2 minuten voor het peloton reed. Uiteindelijk aangekomen met een voorsprong van iets meer dan 2 minuten."

Gerelateerde artikels

In het Waalse Nandrin behaalde Dre Goelen zijn eerste zege van het seizoen als tweedejaarsjunior. "Er was een groepje van 2 man vooruit, op 16 seconde van het peloton. Op 7 rondes van het einde op de klim gedemarreerd en naar de 2 leiders gereden. Na 2 rondes nog is gegaan en dan 5 rondes...