Denise Betsema schrapt Flamanville

Door Kurt Vermeerbergen op 14 Jan 2022 - 14:39
Printvriendelijke versie

Geen Denise Betsema, zondag in de Franse wereldbekermanche in Flamanville. Na een veeleisende kerstperiode en een minder NK besliste Denise in samenspraak met de ploegleiding van Pauwels Sauzen - Bingoal om de lange verplaatsing Texel-Flamanville te schrappen en zich thuis optimaal voor te bereiden op wat komt, zodat ze weer helemaal fit naar Hoogerheide en het WK in Fayetteville kan.

Denise Betsema: “Na de kerstperiode voelde ik me best vermoeid, wat leidde tot een minder NK. Om helemaal fit aan de start van Hoogerheide en het WK te kunnen staan, beslisten we begin deze week om Flamanville en de elf uur lange autorit daarnaartoe te schrappen. Het is niet mijn gewoonte om een klassementscross te schrappen (Denise reed ze dit seizoen al allemaal), maar voor een keer leek dit het beste. Voor de wereldbekerpunten hoefde het trouwens ook niet meer.” Denise staat afgetekend tweede in het wereldbekerklassement.

Pauwels Sauzen - Bingoal brengt zeven renners aan de start in Flamanville: wereldbekereindwinnaar Eli Iserbyt, Michael Vanthourenhout, Laurens Sweeck, Toon Vandebosch, Fem van Empel, Ryan Kamp en Leonie Bentveld.

Gerelateerde artikels

Liefst 21 zeges in tv-crossen: Pauwels Sauzen - Bingoal had vrijdagavond reden tot feesten op zijn jaarlijkse eindeseizoensreceptie. Bovendien kon teammanager Jurgen Mettepenningen de contractverlengingen aankondigen van sterkhouders Laurens Sweeck (tot eind 2022) en Denise Betsema (tot eind 2024...