De ziekenboeg van Circus-Wanty Gobert-Tormans: Yoann Offredo, Xandro Meurisse, Boy Van Poppel, Fabien Doubey, Maurits Lammertink en Quinten Hermans

Door Kurt Vermeerbergen op 29 Aug 2020 - 10:01
Printvriendelijke versie

De herstart van de competitie verliep niet vlekkeloos voor Circus-Wanty Gobert-Tormans. Nog voor het tweede deel van het seizoen goed en wel begonnen was, verloor Circus-Wanty Gobert-Tormans tijdens de verkenning van de Strade Bianche met Maurits Lammertink al één van zijn belangrijke pionnen voor de herstart. Terwijl de Nederlander goed herstelt van zijn sleutelbeenbreuk, raakten zijn ploegmaten meerdere malen in valpartijen betrokken, al dan niet met zware gevolgen.

Het grootste slachtoffer was Quinten Hermans, die door een valpartij in een afdaling tijdens de openingsrit in het Critérium du Dauphiné de bollentrui aan zijn neus voorbij zag gaan. Bij de 25-jarige belg werden door een hematoom slechts enkele dagen later een dubbele spierscheur in de onderarm ontdekt, waardoor Hermans voor onbepaalde duur buiten strijd is. Na een eerste operatie om de hematoom operatief te verwijderen, werd de veldrijder deze vrijdag nacht op spoed opgenomen met een infectie. Een nieuwe operatie staat hem deze zaterdag te wachten.

Tijdens de Bretoense week maakten Fabien Doubey, Boy Van Poppel en Xandro Meurisse kennis met het asfalt. De drie renners kwamen er zonder breuken vanaf, maar de radiuskop van de elleboog en de ribben van Fabien Doubey zijn zwaar geraakt. Boy Van Poppel viel eveneens tijdens de Bretagne Classic en heeft last van gekneusde ribben. Xandro Meurisse was betrokken in de grote valpartij op het Europese Kampioenschap en is herstellende van zwellingen en schaafwonden. Het trio neemt een korte rustperiode alvorens de competitie te hervatten.

Yoann Offredo, die tijdens het tussenseizoen aan de enkel geopereerd werd, kan nog steeds niet intensief trainen en zal het einde van het seizoen missen. Zijn situatie vereist namelijk misschien een nieuwe operatie en meerdere maanden van immobilisatie. De Fransman wordt getroost met een rol als consultant bij de Franse televisie tijdens het avondprogramma van de aankomende Ronde van Frankrijk.

Quinten Hermans: "Door de zwelling van mijn onderarm duurde het enkele dagen vooraleer de spierscheuren vastgesteld werden. De hematoom werd operatief verwijderd, nu moet ik geduld hebben tot de spieren weer aan elkaar groeien. Helaas merk ik negen dagen na de operatie nog geen snel herstel, en de dokters weten ook niet hoe lang ik buiten strijd zal zijn. Het zal nog even duren vooraleer ik mijn arm weer kan strekken. Dit betekent dat ik mijn training moet beperken tot krachttraining bij de kinesist, loopsessies en rollentraining. Ik wacht ongeduldig op de dag dat ik weer buiten kan fietsen! "

Maurits Lammertink: "Na mijn operatie kon ik vrij snel weer de weg op om rustig te fietsen. Dankzij mijn regelmatige bezoeken bij de kinesist heb ik kracht en mobiliteit in de schouder teruggewonnen. Intussen ben ik opnieuw intensief aan het trainen. Ik verwacht dan ook positief nieuws bij mijn volgende controle op 1 september. Groen licht krijgen voor de Tour du Doubs zou een fantastisch verjaardagscadeau zijn. Dan kan ik eindelijk aan mijn tweede seizoenshelft beginnen! "

Fabien Doubey: " Door mijn valpartijen in de Strade Bianche en de Bretagne Classic slaagde ik er sinds de herstart van de competitie helaas nog niet in om een hoog niveau te bereiken. Na een aantal passages bij de kinesist, heb ik vandaag voor het eerst weer kunnen fietsen sinds mijn valpartij vorige dinsdag. Het herstel verloopt goed, al heb ik nog last van mijn elleboog bij schokken. De zwelling is weggetrokken en mijn bekken staat intussen weer recht. Het is spijtig dat ik dit weekend niet kan koersen, maar ik verkies om mijn blessures de tijd te geven om goed te herstellen. Ik ben vooral blij dat ik geen breuken opgelopen heb. Als alles goed blijft verlopen, kan ik in de Tour du Doubs weer in actie komen! "

Boy Van Poppel: " Aan mijn valpartij in de Bretagne Classic heb ik schaafwonden en gekneusde ribben over gehouden. In eerste instantie moest ik forfait geven voor de Druivenkoers Overijse en de Brussels Cycling Classic, maar uiteindelijk heb ik tijdens het fietsen geen last van mijn blessures en wil ik het team bijstaan in deze belangrijke wedstrijden. Ik hoop dat de pijn aan mijn ribben snel wegtrekt en dat ik snel kan herstellen! "

Xandro Meurisse: " Ik heb nog teveel last van mijn valpartij op het Europese kampioenschap van vorige woensdag, waardoor ik helaas niet aan de Druivenkoers in Overijse kan deelnemen. Dit is een teleurstelling, want mijn ambitie voor deze wedstrijd die ik twee jaar geleden op mijn naam schreef was groot. Vooraal aan de onderrug heb ik veel last, en daarnaast moeten de schaafwonden en de zwellingen aan mijn linker elleboog en heup nog genezen. "

Yoann Offredo: "Ik ga door een moeilijke periode. Mijn drie zware valpartijen vorig seizoen hebben tot een operatie aan de enkel geleid, en sindsdien ben ik op de sukkel. Van zodra ik de intensiteit van de trainingen opdrijf of enkele wedstrijden afwerk, glijdt mijn pees uit de schede. Als je gewoon bent om 30 uur per week te fietsen en van de ene dag op de andere niet meer kunt stappen, doet het niet enkel fysiek, maar ook mentaal pijn. Door dagelijkse verzorging en revalidatie vecht ik om mijn gezondheid terug te winnen en opnieuw zonder krukken te kunnen stappen. Ik droom van de mogelijkheid om mijn leven als topsporter verder te kunnen zetten. Half september zal ik bij de chirurg een definitief antwoord krijgen. Intussen zal ik tijdens de Ronde van Frankrijk in het avondprogramma van de Franse televisie mijn mening met het grote publiek delen. Ik ben blij dat deze activiteit mijn aandacht even van mijn blessure zal weghalen."

Gerelateerde artikels

Slechts 109 renners verdeeld over 19 ploegen kwamen zondag aan de start van de Morgan Blue Classic in Averbode, de 9e editie van de Sinksenkoers. De renners moesten 9 ronden afwerken van 17 km, met telkens de beklimming van Grasbos, een steile beklimming die in de regio gekend staat als de kleine...
Xandro Meurisse heeft een sterk seizoen kunnen verzilveren met een profcontract. Hj kan aan de slag bij de Ierse An Post-ploeg, geleid door Sean Kelly. Xandro reed een heel sterke eerste seizoenshelft, met oa ritwinst in de triptyque Ardennais. Hierdoor kreeg hij de kans om als stagiar aan de...
Telenet-Fidea neemt op 10 september a.s. met Thijs van Amerongen, Quinten Hermans en Daan Soete deel aan CrossVegas in Las Vegas. Het drietal maakt de trip naar Amerika samen met een enthousiaste manager Hans van Kasteren. Het viertal zal terzelfdertijd een bezoek brengen aan de boeiende fietsbeurs...
Quinten Hermans was zaterdag oppermachtig in Francorchamps. Quinten reed solo naar een nieuwe zege. Belgisch kampioen Thijs Aerts werd verdienstelijk 2e. De Nederlander Joris Nieuwenhuis vervolledigde het Belgische podium. Foto's: https://www.flickr.com/photos/cyclingsite/albums/...
Het Critérium du Dauphiné (2.WT, 12-16/08) biedt dit jaar een concentratie van bergen. De Franse rittenkoers start deze woensdag aan de voet van de vulkanen van de Auvergne, in Clermont-Ferrand, om deze zondag in het hart van de Alpen, in Megève, af te sluiten. Het peloton krijgt over de gehele...