De renners van Wanty-ReUz-Technord zijn voorbereid zoals de profs

Door Kurt Vermeerbergen op 6 Apr 2024 - 10:43
Printvriendelijke versie

Morgen komt de jonge garde van Wanty-ReUz-Technord aan de start van de U23 versie van Parijs-Roubaix, de eerste in lijn van een reeks prestigieuze klassiekers op de beloftenkalender. De klassieker, die over 163 kilometer doorheen de regio Hauts-de-France verreden wordt, gaat van start in Cateau-Cambrésis en finisht op de wielerbaan in Roubaix, enkele uren voor de profs. Onderweg zal de selectie onder de sportieve directie van Adriaan Helmantel 25 kasseistroken bedwingen.

Net als de profs van Intermarché-Wanty hebben de beloften van Wanty-ReUz-Technord afgelopen donderdag het parcours verkend en konden daarvoor rekenen op een materiële ondersteuning gelijk aan die van het World Team.

De zeskoppige selectie wordt geleid door Huub Artz, de toekomstige renner van de Intermarché-Wanty die dit seizoen al  op het podium eindigde bij de profs in de Ronde van Oman en met het Continentaal Development team in de Wim Hendriks Trofee en de Dorpenomloop Rucphen.  Alessio Delle Vedove en Tim Rex nemen voor het tweede opeenvolgende jaar deel aan de beloftenversie van de Hel ven het noorden, nadat ze vorig jaar bij hun debuut respectievelijk 24e en 34e eindigden in een editie die door helse weersomstandigheden gekenmerkt werd. Zeno Moonen, die met een tweede plaats in Brussel-Opwijk aan zijn seizoen begon, zal de klassieker ontdekken, net als Aklilu Arefayne en Gilles Dockx, die onlangs aan de Arden Challenge deelnamen.

Kévin Van Melsen (Sportdirecteur): “Met Parijs-Roubaix, Luik-Bastenaken-Luik en Gent-Wevelgem hebben onze beloften deze maand drie grote klassieke afspraken op de kalender staan. Terwijl onze klimmers deze week in het Circuit des Ardennes aan het werk zijn, voerde onze selectie voor Parijs-Roubaix op donderdag een verkenning van de laatste 100 kilometer van het parcours met negentien kasseistroken uit. Met Huub Artz hebben we een belangrijke troef in ons midden. Hij heeft een groot doel gemaakt van zijn eerste deelname aan deze prestigieuze beloftenklassiekers en heeft in Le Samyn en de GP de Denain in de trui van ons World Team getoond dat hij uit het hout gesneden is voor de kasseiwedstrijden. Hij kan rekenen op een sterk team rondom hem, ik denk bijvoorbeeld aan Tim Rex en Alessio Delle Vedove die vorig seizoen als eerstejaars belofte een uitstekende prestatie neerzetten. Succes in de Hel van het Noorden is soms afhankelijk van een dosis geluk. Daarom hebben we in onze voorbereiding niks aan het toeval overgelaten. Onze renners beschikken over hetzelfde materiaal als de profs van Intermarché-Wanty, onder andere de Continental GP5000 AS banden van 32 mm met Effetto Mariposa tubeless systeem, en onze staff zal op een groot deel van de sectoren met reservewielen aanwezig zijn.”

Parijs-Roubaix U23:
Aklilu Arefayne
Huub Artz
Alessio Delle Vedove
Gilles Dockx
Zeno Moonen
Tim Rex