De Moedige Veldrijder 2014-2015: Valerie Boonen en Yenthe Boons pakken winst in Rijkevorsel (foto's)

Door Johan Pelgrims op 7 Dec 2014 - 09:48
Printvriendelijke versieVerstuur per e-mail

Valerie Boonen heeft de dames elite wedstrijd op haar naam geschreven, ze eindigde voor Kaczmarczyk Brenda en Tine Verdeyen werd knap derde. Op het mooi maar lastig parcours te Rijkevorsel kwamen 26 Junioren aan de start waarvan een 4 tal dames elites.

Valerie Boonen, de super sympathieke jonge dame die de kleuren van Elboka verdedigd ging als eerste het veld in en sprokkelde al meteen 15 sec. bij elkaar op haar naaste achtervolgster Nathalie Nijns. Brenda Kacmarczyk lijkt elke week beter en beter voor de dag te komen. Half koers ging ze op en over Nathalie en reed tot op enkele seconden van Valerie Boonen, die op de lastige stukken veel van de fiets moest en kostbare tijd verloor. Problemen om in de klikpedalen te geraken waren de oorzaak vertelde ze achteraf. In tegenstelling tot vorige week waar Valerie net terug was van vakantie in Spanje en iedereen moest laten rijden en het hoogst haalbare een vierde plaats was, stond er nu geen maat op Valerie. Ze wist haar voorsprong te behouden en pakt na Hoboken, Nossegem en Hoegaarden nu ook haar vierde overwinning van het seizoen in Rijkevorsel en verstevigd haar leidersplaats in het eindklassement.

Ook bij de dames jeugd stond er een wedstrijd op het programma de handvol dames jeugd gingen samen met de 33 nieuwelingen van start. De start verliep voor iedereen vlekkeloos. Yenthe Boons ging als eerste het veld in al wist ze niet wat ze moest verwachten. Ze had niet veel gefietst omdat ze 3 weken out is geweest. Toch vond ze een parcours op maat dat vrij technisch was en waar ze beter in is. Het was enkel het juiste tempo vinden en zo weinig mogelijk fouten maken en dat leek de beste tactiek. Yenthe Boons reed van start tot finish aan de leiding uit de achtergrond leek niemand nog terug te komen en Yenthe pakt in Rijkevorsel haar eerste overwinning.  Een dubbel weekend voor Elboka met Valerie Boonen bij de dames Elites en Yenthe Boons bij de dames jeugd.

Meer foto's volgen later

Gerelateerde artikels

Valerie Boonen heeft de Patattencross in Nossegem op haar naam geschreven, ze eindigde solo voor Brenda Kaczmarczyk. Na de regen van de afgelopen dagen was het parcours omgetoverd tot een volledige modderpoel, het was trekken en duwen om verder te geraken maar Valerie nam een voortreffelijke start...