De Kastelse Durvers worden onderuit gekegeld op 3,5km van aankomst in Bonheiden

Door Kurt Vermeerbergen op 7 Jun 2015 - 11:41
Printvriendelijke versieVerstuur per e-mail

Gisteren was er de Beker van België wedstrijd voor junioren in Bonheiden. Wat een mooie dag moest worden voor de altijd vrolijke bende van De Kastelse Duvers eindigde in een zwarte dag. Ploegleider Eric Espe doet zijn relaas van de wedstrijd:

Afgelopen zaterdag was het in Bonheiden de 4de manche van de BVB voor junioren.De Kastelse Durvers stonden er aan de start met Jordy Geukens, Jordi Govaerts, Yoran Vanderveken, Daan Noyens, Pieter Van De Water en Wouter Van Ende.

Algemeen is geweten dat dit een zeer snelle wedstrijd is en de kans op een massaspurt groot is. Voor de start hadden de renners met ploegleiders de zaken grondig doorgenomen en het gehele plaatje van wat verwacht werd gebeurde in de wedstrijd zodat hun wedstrijd vooral gebaseerd was op de laatste tien km en zo fris mogelijk aan deze slotfase te beginnen. Zo werd er in de laatste 5kms van de finish de laatste renners van de ontsnapping van de dag ingerekend met een voorspelde massaspurt in het vooruitzicht. Helaas werd dit wel een catastrofe voor de Kastelse Durvers die goed vooraan zaten en goed bij de pinken waren om voluit voor de zege te gaan met snelle mannen als Daan Noyens, Yoran Vanderveken en Wouter Van ende en hardrijder Pieter Van De Water niet te vergeten die zeer zeker zijn steentje bijgedragen zou hebben om tot een ideale spurt te komen.

Op een 3,5km van de finish gaat er een bepaalde renner zonder handen aan het stuur voor in het peloton met zijn drinkbus in de hand even rechtzitten! Dit 50meter voor een bocht, de eersten houden wat in en
deze renner kan niet tijdig remmen zodat die bij een andere achterop vliegt en drie renners van Kastel meesleurt in zijn val. Yoran Vanderveken moet ook uit wijken maar kan wel verder maar een kleine groep is door de valpartij licht vooruit ten opzichte van het peloton.

Daan komt zeer spectaculair ten val, Wouter en Pieter gaan over hem met nog verschillende renners. De renners die hem zien vallen hadden waren helemaal van de kaart en stonden aan de grond genageld. Na enige tijd kwam Daan terug bij bewust zijn en werd hij afgevoerd naar het ziekenhuis in Bonheiden waar na veel onderzoek werd vastgesteld dat hij 2 ingedeukte wervels er aan overhoud. Weken ,misschien wel maanden out!

Wouter en Pieter kwamen er beter vanaf maar waren serieus aangeslagen van wat ze gezien en meegemaakt hadden. Uitslagen zijn na zo'n valpartijen niet meer belangrijk en al goed want het had veel erger kunnen zijn maar toch stellen we dan soms de vraag waar sommige renners mee bezig zijn  in volle finale!

Hopelijk zien we Daan snel terug in het peloton zodat hij nog een mooi 2de seizoenshelft kan rijden.

De Durvers werden met Yoran Vanderveken, Jordy Geukens en Jordi Govaerts nog 22ste in de ploegen rangschikking. Vooraf stonden ze 11de in dit klassement en de doelstelling was om een top tien plaats te bekomen maar door deze pech word dit moeilijk.

Gerelateerde artikels

De renners van De Kastelse Durvers kunnen het seizoen 2015 starten in een gloednieuwe frisse outfit. De renners bewezen gisteren dat ploegsfeer opnieuw weer top is zoals alle jaren. De ploeg van 2015 bestaat uit 5 miniemen, 14 aspiranten, 13 nieuwelingen, 19 juniores, 1 belofte, 5 dames en 3...
56 renners/rensters zullen dit jaar de clubkleuren verdedigen van de Kastelse Durvers. Bij de nieuwelingen en juniores beschikken ze over een uitgebreide kern om deel te nemen aan de topcompetitie en Beker van België wedstrijden. Foto's: https://www.flickr.com/photos/cyclingsite/albums/...
Gisteren was het aan De Kastelse Durvers om hun troepen voor te stellen aan pers en publiek. De ploeg bestaat dit jaar uit een iets kleinere kern dan vorig jaar maar de ploegsfeer zit nu al goed. En dat laatste is ook zeer belangrijk. Het team bestaat uit 4 miniemen, 7 aspiranten, 6 dames, 3...