De jongeren van Wanty-ReUz-Technord aan de start van de prestigieuze Giro Next Gen

Door Kurt Vermeerbergen op 8 Jun 2024 - 11:41
Printvriendelijke versie

Op zondag 9 juni komt de jonge garde van Wanty-ReUz-Technord voor de tweede keer aan de start van de Giro Next Gen, de beloftenversie van de welbekende Ronde van Italië waarin de jonge garde onder leiding van Kévin Van Melsen vorig seizoen een goede indruk nagelaten heeft met drie podiumplaatsen in de ritten, een vijfde plaats in het eindklassement, de jongerentrui en een tweede plaats in het ploegenklassement.

Na de Grande Partenza in Valle d’Aosta doorkruist de achtdaagse wedstrijd doorheen het noorden van de laars tot en met 16 juni nog de regio’s Piemonte, Lombardije, Veneto en Emilia-Romagna. De 9 kilometer lange openingstijdrit rondom Aosta wordt gevolgd door twee etappes op maat van punchers naar Saint-Vincent (rit 2) en Forlimpopoli (rit 8), twee kansen voor sprinters in Borgomanero (rit 4) en Cremona (rit 5) en drie bergritten met aankomst bergop.

De finish van de derde etappe op dinsdag ligt op de top van Pian della Mussa (4km aan 8,6%), op een hoogte van meer dan 1700 meter. De tweede aankomst bergop wacht aan het einde van de zesde etappe richting Fosse (8,7km aan 8,7%), daags voor de langste rit van 180 kilometer met vlakke aanloop en finish in Zocca (11km aan 4,5%).

De Nederlander Huub Artz, de toekomstige prof van Intermarché-Wanty en winnaar van Gent-Wevelgem U23, zal de selectie onder sportieve directie van Kévin Van Melsen leiden met zijn landgenoot Wouter Toussaint, eindwinnaar van de Triptyque Ardennais en recent nog vijfde in de prestigieuze Vredeskoers. Simone Gualdi, die een belangrijk aandeel had in het huzarenstukje van Toussaint in de Triptyque Ardennais en voor een dubbelslag zorgde, zal in de vijfde rit met start in Bergamo in zijn thuisregio koersen. De drie Belgen in de selectie zijn Victor Hannes, Zeno Moonen en Tim Rex, die voor het twee jaar op rij aan de start komt.

Kévin Van Melsen (Sportdirecteur): “Onze tweede Giro Next Gen belooft opnieuw een mooi gevecht te worden, dankzij een gebalanceerd parcours waarop alle type renners de kans krijgen om zich te tonen. Voor onze sterke ploeg zie ik mogelijkheden op alle terreinen en dat vanaf de eerste dag. Met Huub Artz hebben we een sterke troef voor de openingstijdrit. Hij blijft ons verrassen sinds hij bij onze structuur aangesloten is, recent nog met Intermarché-Wanty in de Ronde van Noorwegen. Daar liet hij zien dat hij ook de langere beklimmen aankan, wat ons er nog meer van overtuigd heeft om hem carte blanche te geven om zich in in de strijd om het algemene klassement te testen. Ook Wouter Toussaint koestert klassementsambities. Deze lente heeft hij met regelmaat getoond dat hij bij de beteren is van zodra de weg bergop loopt en daarnaast heeft ook hij kwaliteiten in het tijdrijden. Hij is in topvorm en komt na zijn vijfde plaats in de prestigieuze Vredeskoers vol vertrouwen aan de start.”

“Onze Nederlanders zullen kunnen rekenen op de steun van hun vier ploeggenoten. Met Simone Gualdi en Victor Hannes bevat onze selectie twee punchers met snelle benen. Beide zijn nog jong, maar Simone heeft met Intermarché-Wanty al uitzonderlijke prestaties neergezet bij de profs en Victor heeft ten opzichte van vorig jaar een opvallende progressie gemaakt. Zeno Moonen en Tim Rex verdienen hun selectie dankzij de trouwe rol die ze sinds het begin van het seizoen aan de zijde van hun ploeggenoten spelen. In de twee sprint etappes zullen we de kaart van Zeno trekken, hij heeft ervaring en capaciteiten in chaotische sprints zoals vaak het geval is in deze wedstrijd. Ook Tim zal kansen krijgen om zichzelf te tonen, in de ontsnapping of door zichzelf te overtreffen in het hooggebergte zoals vorig jaar aan de zijde van Alexy Faure-Prost op de Passo dello Stelvio.”

Selectie:
Huub Artz
Simone Gualdi
Victor Hannes
Zeno Moonen
Tim Rex
Wouter Toussaint