De 8 renners van Wanty-Gobert Cycling Team zijn klaar voor de Tour de France

Door Kurt Vermeerbergen op 4 Jul 2019 - 18:37
Printvriendelijke versie

Deze donderdag werden de acht renners en sportieve directie voor de Ronde van Frankrijk na een eerste gezamenlijke training tijdens een persconferentie in de Espace de Wallonie in Brussel aan vragen van de pers onderworpen. Tevens werden de nieuwe Cube C68 X fiets en BBB Maestro helm voorgesteld.

Jean-François Bourlart (algemeen manager) : « We zijn ambiteuzer dan de voorbije jaren, naast onze offensieve manier van koersen, willen we er in de finales bij zijn en meedoen voor de ritoverwinningen. Het duo van ploegleiders Hilaire Van der Schueren en Steven De Neef zal onze renners veel bijbrengen tijdens deze Tour de France. Terwijl Steven met ons voor de derde keer naar Frankrijk trekt, is Hilaire al aan zijn 22e editie toe. Net als de twee voorbije jaren hopen zij om ons team compleet naar Parijs te loodsen, een doel dat me nauw aan het hart ligt. »

« Onze klimmer Guillaume Martin start deze Ronde van Frankrijk in een zeer goede vorm nadat hij net naast de overwinning greep in zowel in de Dauphiné als op het Frans kampioenschap, waar hij net voor de lijn ingehaald werd. Andrea Pasqualon, onze sprinter die vorig jaar niet minder dan zes keer in de top 10 eindigde, toonde een zeer goede conditie in mei met zijn podiumplaatsen in de Ronde van Luxemburg en de GP Gippingen en is een onmisbare pion in onze selectie. »

« Yoann Offredo heeft een seizoensbegin met veel ongeluk gekend, en heeft veel professionalisme en wil getoond om terug te komen. Als wegkapitein zal hij zoals de voorbije twee jaren het team ondersteunen en zijn eigen kans gaan in de etappes die hem liggen. Frederik Backaert, die sinds zes jaar deel van het team uitmaakt, heeft de Belgische etappes verkend en staat te popelen om in het offensief te trekken in zijn tweede Ronde van Frankrijk. Zowel voor ons als voor Kévin Van Melsen, lid bij ons sinds de jeugdcategorieën en graag gezien door zijn collega's, is deze eerste selectie voor de Ronde van Frankrijk een recompensatie voor het werk dat we samen verwezenlijkt hebben. »

« Het is de wil van het team om talenten te ontdekken en ze zo ver mogelijk te brengen. Aimé en Xandro zijn daar een voorbeeld van. Xandro heeft al een internationaal niveau, het is naturel dat hij hier aan de start van zijn eerste Ronde van Frankrijk is. Vorig jaar vonden we het te vroeg om Odd Eiking in de Ronde van Frankrijk op te stellen, maar dit jaar is hij sinds het begin van het seizoen omnipresent, ik denk dat we van hem zullen horen tijdens deze Tour. »
 
Hilaire Van der Schueren (sportief directeur): « Het is de tweede keer dat ik als sportief directeur in de Ronde van Frankrijk in mijn woonplaats Geraardsbergen passeer en dat maakt het zeer bijzonder. Dit mooi moment raast echter voorbij en al snel zijn onze gedachten weer bij de ritaankomst in Brussel en de voorafgaande kasseistrook in Charleroi, waar we Guillaume Martin veilig door moeten loodsen. Dankzij onze aanvallende manier van koersen, heeft wedstrijdorganisatie ASO ons opnieuw uitgenodigd. Guillaume Martin heeft niet de ambitie om top 12 in het algemene klassement te rijden, maar mijn ervaring met Thomas De Gendt in de Giro leert me dat dit realiseerbaar is. Vorig jaar bouwden we door pech tijdens de eerste week een achterstand op, dit willen we dit jaar met deze groep renners vermijden om de rit naar La Planche des Belles Filles in een goede positie te starten. »
 
Guillaume Martin:

« De voorbije twee jaren hebben we geprobeerd om ons te tonen en regelmatig te zijn, intussen voel ik me vrijer en viseer ik een ritoverwinning. Daarvoor moeten risico's genomen worden, al laat ik het doel om een goed eindklassement te rijden niet vallen. De rit die me het meest aan het hart ligt, is die met aankomst op La Planche des Belles Filles. Verder heb ik geen plan uitgestippeld, omdat de wedstrijd niet altijd verloopt zoals we het verwachten en mijn instinct me de weg zal wijzen. »

Yoann Offredo :

« Het is een overwinning om hier te zijn, bij de Grand Départ! Ik kende een zeer moeilijk seizoensbegin, maar met veel strijdlust ben ik er groter uitgekomen, niet mijn lichaamslengte! Er liggen moeilijkheden op ons pad, maar toch kunnen we blijven hopen om te schitteren. »

Kévin Van Melsen:

« Een eerste deel van mijn droom is werkelijkheid geworden, nu focus ik me op het doel om in Parijs aan te komen. Ik ben zeer blij dat het team mijn werk recompenseert met deze selectie en me hun vertrouwen gegeven heeft, ik hoop hen dit terug te geven tijdens deze Ronde van Frankrijk. »

Xandro Meurisse:

« In het Critérium du Dauphiné heb ik mezelf verrast, wat me vertrouwen geeft voor mijn eerste deze Ronde van Frankrijk. Ik denk dat ik iets kan betekenen in het gebergte voor mezelf, én voor Guillaume Martin. »