Dave Verbeken: "Uitkijken naar die eerste zege"

Door Kurt Vermeerbergen op 1 Apr 2015 - 15:39
Printvriendelijke versieVerstuur per e-mail

Vive Le Velo junior Dave Verbeken liet zich in de maand maart verschillende keren opvallen in diverse wedstrijden. Dave zou graag dit seizoen eindelijke die eerste zege op zijn palmares schrijven.

1. Hoe verliepen de voorbereidingen naar het seizoen toe? Tevreden? Heel goed, we deden 3 training in een week met de ploeg en in de krokusvakantie waren we een week naar Spanje gaan trainen. Zo heb ik een heel sterke basisconditie kunnen opbouwen dankzij mijn ploeg Vive Le Velo.

2. Je liet u in deze eerste wedstrijden van het seizoen al verschillende keren opmerken. Teleurgesteld dat de overwinning net je telkens weer ontglipt? Niet echt, ik kijk wel enorm uit naar een mijn eerste overwinning maar als ik zo kan blijven verder koersen zal die hopelijk wel komen.

3. Naar welke wedstrijden wil je dit seizoen pieken? Ik kijk vooral uit naar mijn thuiskoers in Ternat. Daar zou ik graag willen winnen.

4. Hoe staat het met je tijdrit capaciteiten, welke toch belangrijk zijn in diverse ronden? Dit jaar heb ik er nog niet voor getraind. Ik ga er wel mee beginnen want de tijdritten komen eraan.

5. Aan welke buitenlandse wedstrijden zou je willen deelnemen en waarom? Ik droom ervan om aan Parijs-Roubaix te kunnen deelnemen maar dat zou wel eens droom kunnen blijven.

6. Hoe combineer je u studies/werk met het wielrennen? Om eerlijk te zijn studeer ik bijna nooit omdat ik in BSO zit en nooit examens heb. Verder ga ik nog werken in de frituur van mijn nonkel voor wat bij de verdienen zodat ik wat materiaal voor mijn fiets kan kopen.

7. Als wat voor type renner zou je uzelf omschrijven? Als een aanvallende renner. Ik heb dit seizoen al heel wat kilometers in de aanval gereden.

8. Ben je bijgelovig? Wat zijn de kenmerken? Een beetje, ik heb een medaille van Maria aan mijn helm hangen.

9. Wanneer ga je tevreden zijn van het seizoen? Als ik zo ga kunnen blijven verder koersen dan zal ik tevreden zijn maar een overwinning zou mijn seizoen echte geslaagd maken.

Gerelateerde artikels

Dave Verbeken heeft vandaag zijn eerste wedstrijd gewonnen sinds hij gestart is met het wielrennen 6 jaar geleden. In Everberg zette de tweedejaars junior een knappe solo prestatie neer. Hij eindigde 20 seconden voor de nummer 2, Reno Bauters. "Na 4 ronden was ik weggereden met iemand van...
"Ik heb besloten om niet meer bij Noord-West Brabant te blijven en ben overgestapt naar cycling team Vive Le Velo.  Dit is een nieuw team dat zich bezighoud met het jaar 1998. Ze rijden een mooi programma ondanks het niet deelnemen aan Beker van België omdat ze een nieuwe ploeg zijn. Ik kijk...
Donderdag was er de pistemeeting in Elewijt waar ook verschillende buitenlanders aan de start stonden. Bij de nieuwelingen ging de zege naar een Litouwer. Bij de junioren was de hoogste ereplaats voor Dave Verbeken. Foto's: https://www.flickr.com/photos/cyclingsite/albums/72157671686140616
Dave Verbeken zal starten als belofte volgend seizoen bij Wielerteam Van Eyck Sport. "De ploeg ligt in eigen gemeente en ik weet dat ik er goed opgevangen ga worden. Ze komen al vanaf ik aspirant ben naar mijn koersen kijken en als er problemen waren met mijn fiets kon ik ook altijd op hun...
De wedstrijd voor junioren in Zemst werd gewonnen door de Fransman Kevin Avoine. Dave Verbeken van Vive Le Velo werd tweede en beste Belg. "Het was een snelle koers en er waren veel aanvallen maar alle aanvallen werden terug gegrepen. Dan ging ik op 3 ronde van het einde weg en kreeg ik 4...