Damesploeg Ciclismo Mundial wordt Plantur-Pura

Door Kurt Vermeerbergen op 24 Mar 2021 - 15:06
Printvriendelijke versie

Net als vorig jaar verzamelen de dames van een aantal veldritteams zich voor een wegprogramma, als aanloop naar het cross-seizoen. Waar ze vorig jaar in het wit aan de start verschenen als Ciclismo Mundial wijzigt de teamnaam per direct naar Plantur-Pura.

Philip Roodhooft licht toe: “Het belangrijkste doel blijft een mooi wegprogramma afwerken richting het veldrijden. Maar, bij de mannen weten we intussen dat een doordachte combinatie tussen weg en veld mogelijk is. Daarom maken de dames deze lente ook kennis met enkele voorjaarswedstrijden.”

Donderdag is er de Oxyclean Classic Brugge - De Panne, vervolgens de 4 wedstrijden van Flanders Classics met o.m. Gent-Wevelgem en de Ronde van Vlaanderen. Aflsuiten doen we met Parijs- Roubaix. Na een break volgen dan onder meer de Baloise Ladies Tour en de Ladies Tour of Norway. Na het wegprogramma keert iedereen terug naar de diverse crossteams.

Philip Roodhooft: “Deze 6 koersen worden een ontdekkingstocht, resultaten staan niet voorop. Maar we starten niet onvoorbereid of zonder ambitie. Het team heeft een stage en twee verkenningen achter de rug en met Heidi Van De Vijver hebben we een ervaren ploegleidster in huis.”

“Als de kennismaking bevalt, dan breiden we in 2022 de kern uit met een aantal specifieke wegrensters. Zo kunnen we een uitgebreider programma afwerken, de cross-dames gerichter inzetten en op termijn het multidisicplinaire concept van Alpecin-Fenix kopiëren, aangezien er met Alvarado, Eibl en Pieterse ook MTB-talent in de kern zit.” “Plantur is net als Alpecin eigendom van Dr. Wolff Group. Pura maakt net als Fenix deel uit van Broadview Holding. We vinden het dan ook is een mooie doelstelling om het concept van Alpecin- Fenix te kopiëren naar het vrouwenwielrennen.”

Ploegleidster Heidi Van De Vijver: “Ik kijk samen met onze dames enorm uit naar deze ontdekkingstocht. Ik ben hierzelf terecht gekomen in een professionele omgeving en het is voor zowel mezelf als de dames een stevige uitdaging. Het niveau van de dames op stage heeft mij in ieder geval aangenaam verrast, dus we zijn nu al benieuwd naar onze seizoensstart in Brugge – De Panne.

Bekijk ook de de interviews met Sanne Cant, Ceylin Alvarado en Manon Bakker : https://www.cyclingsite.be/wat-verwachten-sanne-cant-ceylin-alvarado-en-manon-bakker-van-het-seizoen-op-de-weg