Cyclingflash Jens Clynhens: " ja, ik ben een materiaalfreak"

Door Jelien Cornelis op 10 May 2019 - 20:20
Printvriendelijke versie

 Jens Clynhens, de 19-jarige renner bij Young Cycling Talent Demer & Dijle, krijgt de primeur van het nieuwe concept de 'CYCLINGFLASH'. Afgestudeerd als fietsenmaker is hij de geknipte man voor een leuk gesprek.

Jens, waarom vind je het wielrennen zo mooi?
Ik vind het zalig om af te zien en het karakter te tonen om steeds te blijven vechten voor een overwinning. Blijven vechten is één van de mooiste dingen in het leven, en dus ook binnen het wielrennen.

Uiteraard breng je vele uren op de fiets door, maar kan je hier ook een getal op plakken?
Ik kan niet juist zeggen hoeveel uren of kilometers ik per week op de fiets zit. Dit is afhankelijk van week tot week. Ik heb wel de kans gekregen om vanaf dit jaar alles op de koers te zetten waardoor je mij elke dag op de fiets kan zien.

Je hebt al een aantal overwinningen op je palmares staan, maar wat was tot nu toe jouw mooiste overwinning?
Deze weet ik meteen, zonder te moeten nadenken. Vroeger als ik bij de aspiranten koerste was er een wedstrijd in Wilsele. Mijn meter woont daar en dat gaf mij een enorme boost. Toen ik tegen mijn meter zei dat ik ging beginnen met koersen vertelde ik haar meteen dat ik ooit zou winnen in Wilsele. Je kan het al raden, niet? Mijn eerste koers die ik won was in Wilsele. Een geweldig moment!

Wat is je lievelingskoers?
Zonder twijfel: de GP Sven Nys. Een geweldige sfeer en een supermooi parcour.

Is dit dan ook de koers die je absoluut ooit wil winnen?
Absoluut, zo een wedstrijd wil je toch ooit winnen? Mijn droom zou dan werkelijkheid worden. Maar of dit binnen de mogelijkheden ligt, is nog een groot vraagteken.

Beschrijf jezelf eens: welk type renner ben je?
Ik vind het moeilijk om mijzelf als renner te beschrijven. Ik kan wel een sprintje uit mijn benen schudden en een bergje opknallen. Ik moet kijken naar wat de toekomst brengt.

Je hebt nog de mogelijkheden om verder te groeien want je bent nog jong. Toch ben je ook al afgestudeerd als fietsenmaker. Ben je dan ook een echte materiaalfreak?
De mensen die me goed kennen weten wel dat ik één van de grotere 'materiaalfreaken' van het peloton ben. Ik hecht er wel veel belang aan.

Heb je op vlak van voeding/drank een lievelingsmerk?
Nee, niet echt. Ik bekijk gewoon of alles in de voeding zit zodat ik mijn trainingen en wedstrijden goed kan doorbrengen.

Heb je een groot voorbeeld in de wielerwereld waaraan jij je optrekt?
Ik heb niet echt een voorbeeld maar als ik er toch eentje moet uitpikken kies ik voor Julian Alaphilippe. Heb je hem dit voorjaar zien rijden? Knap he.

Jens, het was een genoegen om met jouw een babbeltje te doen. Ik wens je nog een mooie toekomst en wie weet zien we je binnen een aantal jaar op het hoogste schavotje in de GP Sven Nys! 

Gerelateerde artikels

Vanaf woensdag 5 augustus start de ronde van Vlaams-Brabant. Het zal dit seizoen één van de weinige meerdaagse wedstrijden worden in ons land.  Aan de start verschijnen 25 ploegen met elk 7 renners.  Wij peilden bij de renners hoe hun conditie is, wat ze ervan verwachten en kunnen ze...
Veldrijder Jens Clynhens heeft zijn eerste zege van het seizoen binnen op de weg. Jens kon zijn tegenstanders verschalken met zijn sterke sprint. "Ik was van de 3e ronden weg gereden met Yoni Ualgasi. We draaien goed rond en we hadden en voorsprong van 50 seconden. Dan zagen we dat er 3...
Met 27 nieuwelingen op het licht gewijzigde parcours in Hoegaarden beloofde het weer een mooie wedstrijd te worden. Al vrij vlug in de wedstrijd vormden zich een compacte leidersgroep. Langzaam aan tijdens de wedstrijd toonde Jens Clynhens dat hij zich op dit parcours wel thuis voelt. Vorig jaar...
De eerste manche in Kessel van de Oxyclean CX Challenge bij de beloften werd gewonnen door Jens Clynhens. Hij had een handvol seconden voorsprong op Sander De Vet en Lukas Vanderlinden. "Ik mocht door een goede lottrekking vanop rij 2 starten en kwam als 2e de singeltrack. Al snel waren we...
26 ezc/u23 verschenen vandaag aan de start in Kerniel voor de laatste manche van de moedige veldrijder van het jaar. Na enkele rondes kenden we een spannende strijd tussen het drietal Thomas Verheyen, Jens Clynhens en Jarno Jordens.  Jarno Jordens bood het langste weerstand aan Jens Clynhens...