Cycling Team DJ-Matic Kortrijk stopt ermee

Door Kurt Vermeerbergen op 31 Aug 2014 - 11:35
Printvriendelijke versieVerstuur per e-mail

Na meer 10 jaar stopt CT DJ-Matic Kortrijk als wielerploeg. De ploeg huisvestte de afgelopen jaren verschillende kampioenen. De renners werden gisteren allemaal ingelicht door het bestuur. Hieronder hun allerlaatste persbericht:

Aan alle mooie liedjes komt een einde. In onderling overleg hebben we besloten al onze activiteiten stop te zetten na dit seizoen. We willen stoppen in schoonheid.

Meer dan 10 jaar geleden zijn we met onze club opnieuw beginnen bouwen. Jaar na jaar konden we groeien. We kenden vele successen, veroverden ook dit jaar weer provinciale, Vlaamse en Belgische titels in diverse kampioenschappen. Onze renners wonnen interclubwedstrijden en topcompetities. We kenden ook veel plezier op en na de wedstrijden. Enkele renners zijn ondertussen doorgestroomd naar de profs, anderen timmeren nog volop aan hun weg.

De goesting, die is er nog altijd. Tot op het allerlaatste moment zullen we onze omkadering ook tot in de puntjes blijven verzorgen, we zullen blijven streven om al het mogelijke te doen voor onze renners. We hopen op deze manier in schoonheid te eindigen, en stiekem verlangen we ook nog enkele laatste successen mee te pakken nu het einde van het seizoen met rasse schreden nadert.

Het was dan ook een moeilijke beslissing die we namen dit jaar. Eéntje waar we absoluut niet licht zijn overgegaan, maar waarover eensgezindheid heerst binnen het bestuur. We kunnen ook nog steeds rekenen op de steun van heel wat wielerliefhebbers. De tijd is echter meer dan rijp geworden om te communiceren over de knoop die we doorhakten over onze toekomst.

We beschikken over heel wat talent binnen onze ploeg, we hopen dan ook dat die renners de kans krijgen in alle rust een degelijke, nieuwe omgeving op te zoeken waar ze optimaal begeleid worden en dat ze daar de nodige kansen krijgen; zoals wij die boden de afgelopen jaren.

We willen ook duidelijk stellen dat niemand zich zorgen hoeft te maken over het verdere verloop van dit jaar. Alle winstpremies en vergoedingen zullen zonder meer uitbetaald worden.

We houden ons er ook aan heel wat mensen uitdrukkelijk te bedanken: alle sponsors die onze werking al die jaren ondersteund hebben, alle medewerkers, de renners, de pers, talrijke supporters, allerlei sympathisanten…

Allen hebben ze hun steentje bijgedragen aan heel wat mooie jaren. Bedankt!

Namens het bestuur vzw CT DJ-Matic Kortrijk