Clubkampioen Max Mol (Young Cycling Team vzw)

Door Kurt Vermeerbergen op 20 Feb 2013 - 10:38
Printvriendelijke versieVerstuur per e-mail

De Nederlander Max Mol (1ejaars junior) uit Breda maakte dit seizoen de overstap naar het Young Cycling Team vzw. Hij won onmiddellijk de eerste wedstrijd van het seizoen.1. Hoe was vorig seizoen voor je?

Vorig seizoen was een jaar waarin ik mezelf heb bewezen dat ik goed kan wielrennen. Ik had nooit gedacht dat ik zo sterk kon zijn en zeker niet dat ik wedstrijden kon winnen. Vorig seizoen was dan ook voor mezelf een complete verrassing. Het was wel een seizoen waarin ik ontzettend van heb genoten en vooral veel heb geleerd. Een geslaagd seizoen!2. Hoe heb je u voorbereid op het seizoen?

Eigenlijk vind ik mijn voorbereiding slecht dit jaar. Ben namelijk in december twee weken naar India geweest en had daarna een week een blessure aan m’n knie, hierdoor heb ik niet veel kunnen trainen en achterstand opgelopen. Heb wel vanaf oktober wat krachttraining gedaan en in het weekend wat crossen. Na de vakantie wat op de weg getraind, maar dat was niet gek veel en dan in de februari vakantie naar Calpé afgezakt met het team en daar een week goed getraind.3. Je kroonde uzelf al tot clubkampioen. Hoe was de wedstrijd? Verwacht?

Voor de wedstrijd hadden we 70 kilometer gereden met alle renners en daar waren mijn benen echt heel slecht, dus had niet verwacht dat ik betere benen zou krijgen in de wedstrijd. Tot mijn verbazing had ik erg goede benen en zat ik nog fris. Ik reed vroeg weg met Jelle en we konden goed samenwerken. Toen ik later zag dat m’n ploegmaat Yente eraan kwam heb ik niet meer gereden en later heeft hij de sprint wat aangetrokken die ik makkelijk kon winnen, maar had het totaal niet verwacht. Maar toch altijd leuk om te winnen.

4. Wat zijn je doelstellingen voor dit seizoen?

Voor dit seizoen heb ik eigenlijk geen doelstellingen. Hoef niet zovaak te winnen of podium te rijden. Wil graag voor mezelf weer meedoen om de prijzen en gewoon aan mezelf en aan het nieuwe team bewijzen dat ik goed kan wielrennen. Toch zal ik wel stiekem in mijn achterhoofd hebben dat ik een wedstrijd wil winnen, dus zal dat dan toch wel het doel zijn. Ik wil me ook graag plaatsen voor het NK, dat om de hoek wordt gereden.5. Wanneer is het seizoen geslaagd voor je?

Mijn seizoen zal geslaagd zijn als ik mee heb kunnen doen om de prijzen en veel heb kunnen aanvallen en dat ik het team kan helpen. Wil dit jaar ook veel aan het team denken en teamgenoten helpen met wedstrijden winnen. Ook zal ik tevreden zijn als ik mag deelnemen aan het NK. Ik zal denk al snel tevreden zijn over mijn seizoen.6. Naar welke wedstrijden kijk je vooral uit?

Ik kijk veel uit naar het Nederlands Kampioenschap. Dat is dit jaar op 15 kilometer van mijn huis en in het dorp waar mijn opa en oma wonen. Wil daar graag knallen. Ik zal me dan eerst moeten plaatsen en daar maak ik me wat zorgen om, maar komt vast goed. Daar kijk ik erg naar uit. Ook de Ronde van Vlaanderen lijkt me een erg mooie koers.

Tags: 

Gerelateerde artikels

Na zijn 2e plaats vorige week te Duffel is het nu wel prijs voor de Nederlander Max Mol van het Young Cycling Team. Max won vandaag de wedstrijd in Sint-Joris-Weert. Er stonden 87 vertrekkers aan de start voor een koers over 13 ronde van 6,6 km. Al snel werd er hard gereden en er waren vele...