Charlie Arimont: "Ik wil er een heel seizoen staan"

Door Kurt Vermeerbergen op 20 Mar 2015 - 20:35
Printvriendelijke versieVerstuur per e-mail

Charlie Arimont was de verrassing enkele weken geleden in Zepperen. Charlie won er de spurt als eerstejaars belofte van het Color Code-Aquality Protect.

1. Je overstap van junior naar belofte is geslaagd. Hoe heb je u voor deze overstap voorbereid? Eerst en vooral heb ik er een goede winter op zitten. Ik heb goed kunnen trainen en had een zeer goede opvolging van de ploeg. Ook waren de 2 stages in Calpe een heel groot pluspunt.

2. Als junior heb je verschillende overwinningen/podiumplaatsen behaald. Wat waren voor jouw de mooiste? Bij de junioren kon ik niet zoveel winnen maar behaalde ik wel mooie ereplaatsen. Een van mijn mooiste ereplaatsen was toch men 2e en 3e plaats in etappes in de L’ain Valromay Tour waar het niveau heel hoog lag en het parcours zeer lastig was. Ook de zeer lastige kermiskoers te Eizer was een hele mooie.

3. Je koos voor het Color Code-Aquality Protect als belofte. Waarom de keuze voor deze ploeg? Voor mij was het al meteen duidelijk nadat ik enkele keren mee was geweest, om te zien hoe het er daar aan toe ging. Ook de kalender is zeer mooi, zo mogen we ook enkele profkoersen meerijden wat toch altijd een extra motivatie is.

4. Je won onmiddellijk één van je eerste wedstrijden. Had je dit verwacht? Naar gepiekt? Hoe beleefde je de wedstrijd? Ik had in BXL-Opwijk al een heel goed gevoel maar kon door de wedstrijdomstandigheden geen topplaats rijden, al was ik toch blij met men 12e plaats. Daarmee had ik zeker top 10 en zelf misschien top 5 verwacht maar winnen is natuurlijk altijd een stap verder. De wedstrijd in Zepperen verliep prima. De ploeg had altijd iemand in elke groep waardoor ik altijd in een zetel zat. Ook in de laatste kilometers werd ik perfect gepiloteerd door Julien Kaise.

5. Naar welke wedstrijden wil je dit seizoen pieken? Een echte piek is er niet. Aangezien de wedstrijden mij onbekend zijn, zou ik er het heel seizoen door willen staan en zoveel mogelijk willen leren uit de wedstrijden.

6. Als wat voor type renner zou je uzelf omschrijven? Aangezien ik veel gewerkt hebt aan mijn explosiviteit zou ik zeggen een spurter. Maar dat is het altijd al geweest of toch in een klein groepje. Het is nog afwachten op een echte massaspurt om te zien waar ik sta.

7. Ben je bijgelovig? Wat zijn de kenmerken? Ik ben niet echt bijgelovig. Het zijn de benen die het moeten doen en niks anders.

8. Wanneer ga je tevreden zijn van het seizoen? Het seizoen zal geslaagd zijn indien ik op het einde van het seizoen nog altijd met de betere kan meedraaien tijdens de koers/finales.

Gerelateerde artikels

"Balen B.C. was heel goed. Ik heb er dan ook een heel goed jaar achter de rug maar het materiaal is bij men nieuwe ploeg 'Young Cycling Team' zeker een pluspunt. Om me voor te bereiden op het seizoen is het ook iets beter (met behulp van stages). Een hele vernieuwing dus voor mij al wil ik zeker en...
183 renners stonden vandaag klaar in Angreau voor een een BVB wedstrijd. De renners moesten 123 kilometer afleggen over een golvend parcours. Er lag ook een kasseistrook in van 300m. Bij de start was er al direct een aanval van Van Osselaar Jonas, maar werd na 2km al terug gegrepen. Er volgden nog...
"De tactiek lag helemaal anders dan vorige week! Met de interclub van morgen in zicht was het de bedoeling om me weg te stoppen in het peloton. Natuurlijk ben ik wel achter de gevaarlijke aanvallen gegaan. Op 2 ronde van het einde plaatste we een ultieme poging, zo ontstond er een kopgroep van 7...
Derdejaars belofte Charlie Arimont heeft gisteren de profkoers in Wanzele gewonnen. Samen met zijn ploeggenoot Kenny Molly van Ago - Aqua Service was hij mee met de leidersgroep en waren ze de enigen met 2. "De wedstrijd was redelijk snel voor zo'n weer. Het was dan af en toe wringen en...
Charlie Airmont en Jurian Cuyvers verblijven momenteel samen in Calpe met Stijn Philips om zich voor te bereiden op het nieuwe seizoen. Volgend jaar zullen de drie rijden in de kleuren van het Young Cycling Team. Tijdens een middagdutje tussen het vele trainen door kon hun begeleider Patrick...
Pascal Eenkhoorn had een facebookgroep opgericht waar hij 1000 likes dienden te verzamelen en dan zou Charlie meerijden in de Druivencross. Pascal slaagde in zijn opdracht en Charlie kwam zijn belofte na. Charlie reed de wedstrijd uit en finishte als laatste. "Het was tof hoor, alleen een beetje...