Cas Hermans wint Sint-Martinusprijs

Door Kurt Vermeerbergen op 9 Jul 2024 - 10:22
Printvriendelijke versie

De Sint-Martinusprijs werd zondag gewonnen door Cas Hermans. Het is voor de tweedejaars junior zijn eerste UCI zege van het seizoen. Cas werd dit seizoen al provinciaal kampioen tijdrijden van Limburg en won de tijdrit in Poperinge. De renner van het Crabbé-Dstny U19 stuurde ons volgend verslag door van zijn vierdaagse.

Verslag Cas
Dag 1:
TTT, hierin wouden we een zo goed mogelijk resultaat rijden en gaan voor winst. Zeker na zondag waar we Belgisch kampioen ploegentijdrijden werden, weliswaar met een deels andere ploeg. Het ging goed, tot opeens mijn ketting afviel en de rest 20 seconden moest wachten. Het hielp eveneens ook niet dat motoren voor ons reden waardoor we verder opgehouden werden. Uiteindelijk worden we als ploeg 2e op 0,34s.

Dag 2:
Grote rondes, in de eerste ronde een grote valpartij. Ik zat erachter maar kon vlot terugkomen. Hierna heb ik dan ook mijn boni kunnen pakken om later op de dag de gele trui te kunnen bemachtigen. De rest van de dag gewoon rustig in het peloton gereden.

Dag 3:
Deze dag startte met een individuele tijdrit. Ik had hier mijn zinnen op gezet. Om mijn gele trui te verdedigen en hopelijk verder uit te breiden,.Dit is dan ook met glans gelukt na een fenomenale tijdrit. In de namiddagrit werd het op waaiers getrokken en ik zat altijd goed mee. Als we koers probeerde te maken viel het jammer genoeg stil. In de lokale rondes besluit ik het hazenpad te nemen naar de ontsnapping toe. Dit lukt ook. Alleen de 2e en 3e in het klassement komen een aantal rondes later jammer genoeg ook aansluiten... Uiteindelijk blijft deze kopgroep nog weg.

Dag 4:
De dag stond in het teken van André die helaas overleden is. Ook was het mijn doel mijn gele trui te beschermen. De 2e Seb Grindley stond op 20 seconden. Hij heeft ook meermaals proberen aan te vallen maar ik zat altijd snel mee. Ik moet mijn ploeg enorm bedanken voor het werk dat zij geleverd hebben! Zo hebben we een top weekend nog kunnen afsluiten met een sprintoverwinning van Nio!

Gerelateerde artikels

De tweede rit van de driedaagse van Vermarc in Tisselt werd gewonnen door Cas Hermans. Het is voor de eerstejaars junior zijn allereerste zege. Cas Hermans: "In het begin was het een beetje vechten voor positie. Ik probeerde altijd mee te gaan wanneer de grote ploegen ook gingen. Telkens...
Cas Hermans won vorig weekend nog de Sint-Martinusprijs in Kontich. Gisteren won de tweedejaars junior van het Crabbé - Dstny team de eerste rit van driedaagse van Vermarc voor junioren in Nieuwrode.  In een spurt met 4 kon hij Tristan Jannes, Ieben Jacobs en Rune Boden achter zich houden....