Bryan Vercruysse: "Op het PK en BK wil ik mooie uitslagen rijden"

Door Kurt Vermeerbergen op 18 Mar 2015 - 12:27
Printvriendelijke versieVerstuur per e-mail

Bryan Vercruysse schitterende enkele weken geleden in Heestert.De nieuweling behaalde er zijn allereerste overwinning sinds hij gestart is met het wielrennen. Bryan heeft voor het seizoen 2015 zichzelf enkele doelen gesteld.

1. Wanneer ben je gestart met wielrennen? Waarom de keuze voor deze sport? Ik ben gestart met wielrennen op 13-jarige leeftijd dus heb ik mijn eerste jaar afgerond als 13-jarige aspirant. Vanaf mijn 5 jaar ben ik begonnen voetballen tot aan mijn dertiende maar ik vond voetbal niet meer zo leuk. Mijn broer Dylan Vercruysse was al een jaar voor ik begon gestart met wielrennen en ik vond dat wel leuk om mee te gaan naar de koersen. Zo ben ik beginnen koersen.

2. Heb je u anders voorbereid op je seizoen dan anders? Voor dat ik begon aan mijn wintertrainingen heb ik samen gezeten met mijn trainer Pedro Baelen. En eigenlijk is mijn trainingsschema zo goed als hetzelfde als vorig jaar. Alleen ben ik dit jaar ook meegegaan op stage naar Spanje met de ploeg en dat heeft mij ook wel goed gedaan.

3. Je won onmiddellijk één van de eerste wedstrijden van je seizoen in Heestert. Had je dit verwacht?  Hoe beleefde je de wedstrijd? Toen ik aan de start stond had ik er wel zin in en ik geloofde er wel in dat ik in Heestert kon winnen. Voor de start kwam mijn ploegleider Patrick Laurez aan de start mij zeggen dat ik mij vrij kalm moest houden en op het einde een aanval moest plaatsen. Ik heb dat ook gedaan, halfkoers heb ik eens meegedaan voor een premiespurt welke ik won en daarna heb ik mij vrij kalm gehouden. Op 3 ronden voor het einde waren er vele kleine aanvallen waardoor er toen rap gekoerst werd. Op 2 ronden van het einde viel het stil en was het tijd om te recupereren. Ik voelde mijn toen goed dus heb ik op 2 ronden voor tijd gedemarreerd en weggebleven tot aan de aankomst. Dankzij de vele supporters langs de weg ( want ik woon niet ver van Heestert).

4. Naar welke wedstrijden wil je dit seizoen pieken? Voor de interclubs waarvoor ik geselecteerd ben, wil ik toch wel goed rijden en de ploeg helpen voor de overwinning. Op het PK en BK wil ik toch ook wel een mooie uitslag rijden.

5. Aan welke buitenlandse wedstrijden wil je zeker deelnemen? Waarom? Ik  wil toch een mooie uitslag rijden in Denemarken. Ik heb daar vorig jaar ook gereden en ik denk dat dit toch wel een parcours is voor mij.

6. Hoe staat het met je tijdrit capaciteiten, welke toch belangrijk zijn in diverse ronden? Ik heb erover gepraat met mijn trainer en hij heeft mijn trainingsschema wat opgebouwd naar het pk tijdrijden in Ruddervoorde, waar ik vorig jaar 8ste was. Dit jaar ga ik proberen om een top 5 plaats te rijden op het pk tijdrijden.

7. Als wat voor type renner zou je uzelf omschrijven? Een soort van allround renner. Ik kan wel een berg over en ik kan ook mijn mannetje staan in het vlakke werk dusja.

8. Ben je bijgelovig? Wat zijn de kenmerken? Ik ben niet echt bijgelovig.

9. Wanneer ga je tevreden zijn van het seizoen? Als we in de interclubs als 1 blok er staan en hopelijk een paar mooie interclubs kunnen winnen met Trystan Five en Mathias Declercq. Ik hoop ook nog op overwinningen maar dat weet je nooit op voorhand hoe mijn conditie verder zal zijn in het seizoen.

Gerelateerde artikels

Zondag staat er weer een nieuwe interclub voor junioren op het programma, namelijk de Guido Reybrouck Classic Moerkerke-Damme. Bryan Vercruysse verdedigt er de kleuren van het Zannata Galloo Cycling Team Menen. "Het is mijn eerste grote koers van het seizoen, dus weet ik niet echt waar ik sta...
De laatste rit in de West-Vlaanderen Cycling Tour werd gisteren gewonnen door Bryan Vercruysse. Bryan kon nog net uit de klauwen blijven van zijn dichtste belagers. "We moesten 10 ronden doen. Ik heb me in het begin wat kalm gehouden voor in de laatste ronden een demarrage te plaatsen....
Bryan Vercruysse stond vandaag op het podium als beste Belg op een mooie 3e plek. De Britten Conor Davies en Zak Coleman waren goed voor plaats 1 en 2. "Het was een snel criterium met heel veel aanvallen. Rond halfkoers ongeveer vertrokken er twee buitenlanders en viel het in het peloton wat...
Bryan Vercruysse kon solo naar zijn 5e zege rijden van het seizoen in  Lichtervelde. Het is voor Bryan zijn 4e solo zege van het seizoen. " Rond half koers waren we weg met een stuk of 10 man. Maar het peloton zat ook niet stil dus zijn we niet weggebleven. Daarna was er een...
De zeges voor het Zannata Lotto CT Menen stapelen zich verder op in het prille seizoen. Nieuweling Bryan Vercruysse ging solo naar zijn eerste seizoenszege in Heestert. Het is voor Bryan tevens zijn allereerste zege ooit in zijn 4e seizoen als renner.       Bryan...
Bryan Vercruysse start volgend seizoen bij ASFRA Racing  Team Oudenaarde als eerstejaars belofte. "De ploeg biedt een goede begeleiding aan. Ze rijden een mooi programma en ik heb daar ook geen druk om er als eerstejaars te presteren." Zelf je transfer melden kan via redactie@...