Brent Machiels: "Een spurt geeft mij elke keer een kick"

Door Kurt Vermeerbergen op 26 Jan 2016 - 11:04
Printvriendelijke versieVerstuur per e-mail

Brent Machiels mag tevreden terugblikken op zijn tijd als aspirant met enkele truien. Brent maakt nu de overstap naar de nieuwelingen categorie.

1. Wanneer gestart met het wielrennen? Hoe bij de sport terecht gekomen? Ik ben gestart met wielrennen op 6 augustus 2012. Dat is gekomen door men opa die had me beloofd als ik een goed rapport had dat ik een koersfiets kreeg. Ik had een goed rapport en zo ben ik begonnen met wielrennen!

2. Hoe kijk je terug op je seizoen in het algemeen? Ik ben over het algemeen heel tevreden over mijn seizoen met al die mooie overwinningen mag ik zeker niet klagen.

3. Wat was voor jouw de mooiste overwinningen van het seizoen?  Mijn mooiste overwinning was in Duitsland op een zwaar heuvelachtig parcours en met een temperatuur  van 42°c .

4. In Duitsland won je de laatste rit. Hoe was deze meerdaagse voor jouw? Ik vond het zeker een hele mooie meerdaagse met zo een super ploeg kan dat ook niet anders. Ik denk wel dat ik een meerdaagse renner ben.

5. Hoe kijk je terug op de kampioenschappen? Tevreden of zat er meer in ? Ik denk dat er zeker meer had ingezeten maar ja het mocht niet zijn... spijtig!

6. Op welke punten wil je uzelf zeker nog verbeteren naar volgend seizoen toe? Ik wil mij zeker verbeteren in het klimmen en tijdrijden.

7. Spurt of solo? Waarom?  Ik moet het hebben van een spurt omdat het mij elke keer een kick geeft.

8. Hoe staat het met je tijdrit capaciteiten? Daar gaan we op beginnen te trainen.

9. Wat geniet je voorkeur: een klimwedstrijd of een wedstrijd door regen en/of wind of een mix van beide? Waarom?  Een mix van wedstrijden, omdat ik allebei graag doe.

10. Hoe heb je u voorbereid deze wintermaanden op het nieuwe seizoen? Na 2 maanden rust ben ik terug aan wat duurtrainingen begonnen.

11. Verwacht je een moeilijke overstap naar de categorie nieuwelingen? Ja, samen met de 2e jaars nieuwelingen gaat het wel anders koersen zijn.

12. Wanneer is je seizoen bij de nieuwelingen als eerstejaars geslaagd? Als ik verschillende wedstrijden kan uitrijden en enkele mooie resultaten kan behalen.

De snelle vragen:
Lievelingskleur : oranje
Favoriete muziek : trance dance en pop muziek
Lievelingseten : spaghetti
Ochtend- of avondmens : ochtendmens
Film of boek : film
Brunette of blondine : blondine
Pizza of frieten : pizza
Citytrip of relaxvakantie : relaxvakantie
Bergop of bergaf : bergaf
Koud of warm : warm
Tijdrit of een lange rit : lange rit
Mooiste overwinning ooit: eerste Belgische titel in Hakendover 2013
Met welke (ex-)prof zou je eens een trainingingstocht willen maken: Peter Sagan
Stel, je hebt één wens voor komend seizoen; wat wens je? Een podiumplaats in een grote koers.
 

Gerelateerde artikels

In Tongerlo tekenden de aspiranten present om hun kilometers af te leggen onder een stralende zon. Alle wedstrijden eindigde in een massaspurt (uitgezonderd de 2e reeks bij de 13-jarige waar een select groepje sprintte voor de ereplaatsen. Doordat de inschrijvingsdrempel van 51 was bereikt bij de...
Brent Machiels heeft zijn tweede zege van het seizoen beet. In Bindervelden was hij de snelste van het peloton. "Het was een rustige koers met veel aanvalspogingen. Ik heb geprobeerd elke aanval te counteren en mee te gaan en dat is mij goed gelukt. De laatste km zet een ploegmaat (Bartje...
Brent Machiels heeft zijn eerste zege als junior op zijn palmares gezet. In Westkerke Oudenburg beschikte hij na bijna 90 kilometer over de snelste benen. "Het was een koers met veel wind en veel open vlaktes, dus dat maakte de koers wel zwaar. Na 3 ronden rijdt er een ploegmaat met nog 2...
Brent Machiels is aspirant 13 jaar en heeft dit seizoen een ganse truiencollectie bij elkaar gefietst. Brent behaalde de Limburgse, Vlaamse en Belgische trui. Voor een renner die pas in augustus 2012 gestart is, heeft hij al een mooie weg afgelegd. 1. Hoe ben je in het wielrennen terecht gekomen...
Brent Machiels zal in het nieuwe seizoen als tweedejaars nieuweling de kleuren verdedigen van Verandas Willems- Dakwerken Crabbe - CC Chevigny. Brent behaalde 2 zeges op de weg en één op de piste afgelopen seizoen. "Ik heb lang getwijfeld maar de overstap toch gemaakt omdat ik...
Dit jaar rijden de nieuwelingen voor de 31ste keer de Katjeskoers in Ieper. In totaal zullen 116 nieuwelingen van start gaan in deze Beker van België wedstrijd. Brent Machiels zal voor zijn ploeg  Verandas Willems-Crabbe Toitures - CC Chevigny deelnemen. We legden de renners twee vragen voor:...