BK 2016 veldrijden: De details en wie zijn de favorieten & outsiders van Erwin Vervecken en Paul Herijgers (foto's)

Door Kurt Vermeerbergen op 4 Jan 2016 - 17:36
Printvriendelijke versieVerstuur per e-mail

We zitten in de laatste rechte lijn naar het Belgisch kampioenschap veldrijden welke dit jaar plaats heeft op de Lilse Bergen op 9 en 10 januari. De pers werd vandaag bijeen geroepen vlakbij het domein voor leuke gesprekken onder leiding van Michel Wuyts.

Burgemeester Paul Diels van Lille: “We hebben met de recentste terreurdreigingen alles voorzien voor terreurniveau 3.  Dit houdt onder meer in dat bij alle in-en uitgangen politiemensen van de politiezone Turnhout zullen staan, Mensen kunnen onder meer gevraagd worden om hun rugzak te laten controleren of wanneer ze een dikke jas dragen om deze te openen. Naast de zichtbare agenten zullen er verschillenden agenten in burger op het terrein zijn.” Naast het aspect veiligheid vroeg Michel aan de burgemeester wat hij verwacht van prestaties van de Lillenaars. “We hopen natuurlijk dat we verschillende medailles en truien in de wacht slepen want we hebben voor maandag toch al iets voorzien.”

Op de persvoorstelling tekende ook Sanne Cant present. “Ik heb vandaag al 2 trainingen afgewerkt en straks volgt nog de derde. Zo heb ik vandaag al lopend het parcours verkend, wat in mijn achtertuin ligt. Als ik zondag de trui niet in de wacht sleep zal ik uiteraard teleurgesteld naar huis gaan.”

“Ik heb juist voor de persvoorstelling even het parcours te voet gaan verkennen en aan mijn botten kan je nu al zien dat het een echte cross zal worden. Het parcours ligt er op sommige plaatsen nu al zeer drassig bij en het zou best kunnen als het weer blijft aanhouden zo, dat er tegen het weekend op sommige plaatsen wel gelopen moet worden.” : aldus Paul Herijgers.

Voor Erwin Vervecken had Michel de vraag: hoe vermoed je dat de wedstrijd zondag zal verlopen? “Ik denk dat alles de twee eerste ronden redelijk gesloten blijft en dat hierna de motor van Wout van Aert zal aanslaan en hij zal wegrijden."

Zowel Erwin als Paul waren het er over eens dat zowel Wout van Aert en Sanne Cant hun favorieten zijn in hun wedstrijden. Op de vraag welke outsiders zij naar voor schoven kwamen er 3 namen naar boven. Voor Erwin zijn dit Kevin Pauwels en Tom Meeusen. Voor Paul is dit Sven Nys omdat het een zware cross zal worden.

In totaal zullen er 43 nieuwelingen eerstejaars starten, 44 2ejaars nieuwelingen, 66 junioren, 13 dames nieuwelingen, 11 dames juniors, 9 dames U23, 25 dames elite, 56 beloften, 28 elite zonder contract en 19 elite met contract.

Programma
Zaterdag
9 – 10.15 Parcoursverkenning
10.30 G-sport
11.00-11.45 Parcoursverkenning
12.00 Nieuwelingen 1ejaars
12.45-13.15 Parcoursverkenning
13.30 Nieuwelingen 2ejaars
15u Junioren

Zondag
9 uur Parcoursverkenning
11: Heren U23
12-13 Parcoursverkenning Elite
13.30 Dames elite & Dames U23 & Dames Junioren & Dames Nieuwlingen
15 uur Heren elite met & zonder contract

Belangrijk voor zaterdag: Renners die wensen te overnachten moeten zaterdagavond de rennersparking verlaten op politiebevel. Zij kunnen gratis overnachten op de parking van het Giels Bos (parking Officials).

Tickets
Zaterdag 8 euro – VVK+kbwb 7 euro – Kinderen onder 12 jaar gratis
Combiticket (zaterdag en zondag) 25 euro, enkel in VVK
Zondag : 23 euro – VVK 20 euro – KBWB 22 euro – Kinderen onder de 12 jaar gratis.

Parkings
Er zijn verschillende borden aangebracht op de lokale wegen en autostrades om de verschillende parkings aan te duiden. Gelieve deze ook nauwkeurig te volgen om de verkeersstroom vlot te laten verlopen.

Er zijn grote  publieksparkings voorzien langs de rechterkant van E34 (komende van richting Antwerpen). Deze parkings liggen op ongeveer 1 km wandelafstand van het parcours.  De personeelsparking van Janssens Pharmaceutica op 2 km afstand. Hier is een shuttle dienst voorzien.

Voor de mensen van Lille en omgeving zijn er vanop verschillende plaatsen shuttlediensten voorzien. (zie plan bij link foto's).

Meer info www.bk2016.be

Foto's: https://www.flickr.com/photos/cyclingsite/albums/72157660828176194

 

Gerelateerde artikels

Deze voormiddag verkenden de renners van het Telenet Fidea Cycling Team het parcours van het Belgisch kampioenschap in Lille.  Onder andere Quinten Hermans, Tom Meeusen , Toon Aerts, Thijs Aerts, Eli Iserbyt, ... kwamen kijken hoe het  Lilse zand erbij lag. Foto's: https://www.flickr...
Vanaf 10 uur stonden vandaag de poorten wagenwijd  open van het domein de Lilse Bergen. De renners kwamen het parcours van het Belgisch kampioenschap veldrijden verkennen dat zaterdag en zondag zal verreden worden. Roland Liboton kwam tevens met enkele mensen van de wielerbond het parcours...
Lillenaar Arno Van Den Broeck wist zaterdag voor eigen publiek zijn titel van Belgisch kampioen te verlengen. Eerder dit seizoen deed Arno dat al met de provinciale titel in Vorselaar. Arno haalde het in een spannende spurt van zijn ploeggenoot en goede vriend Niels Vandeputte. Vince Van Den Eynde...
Yente Peirens en Witse Meeussen  streden een lange tijd samen voor de felbegeerde Belgisch trui in Lille. Michael Bervoets was de enige die weerstand kon bieden aan de twee ploegmaten van Lares - Doltcini . Michael moest echter in de slotfase de 2 ploeggenoten laten rijden. In de sprint voor...
De Start van het Belgisch kampioenschap bij de beloften werd ontsierd door een massale valpartij waar slechts een 5-tal renners aan konden ontsnappen. De jury besliste onmiddellijk de wedstrijd stil te leggen en een herstart te nemen. Vele renners zaten met zware stukken aan het materiaal......
De Start van het Belgisch kampioenschap bij de beloften werd ontsierd door een massale valpartij waar slechts een 5-tal renners aan konden ontsnappen. De jury besliste onmiddellijk de wedstrijd stil te leggen en een herstart te nemen. Vele renners zaten met zware stukken aan het materiaal......