Björn Leukemans wint de Ronde van Limburg (Foto's)

Door kristof mellemans op 14 Jun 2015 - 23:09
Printvriendelijke versieVerstuur per e-mail

In de oudste stad van het land namen 135 renners de start voor de Ronde van Limburg. Een wedstrijd over 200 km met een mix van hellingen en kasseistroken.

In de aanvangsfase kwamen er aanvalspogingen bij de vleet maar deze werden snel teniet gedaan. Tot na een 20-tal km wedstrijd een 4-tal aan de haal gingen. Philip Walsleben, Kobus Hereijgers, Joeri Stallaert en Sjoerd Kouwenhoven namen een maximale voorsprong van om en bij de 7 minuten.

In het peloton zorgden vooral Lotto-Soudal en Rusvelo voor het strakke tempo en zij brachten het peloton terug op de vluchters. Op 15 km van het einde kregen we een nieuwe kopgroep van 9. In de slotfase gingen Dimitri Claeys en Björn Leukemans in de aanval om de spurt te ontlopen. Zij wisten stand te houden. Leukemans wist op de hellende aankomststrook Claeys op enkele meters te zetten. Björn Leukemans finishte zo licht afgescheiden voor Dimitri Claeys. De pelotonspurt werd gewonnen door Wouter Mol voor Jesper Asselman en Belgisch kampioen Jens Debusschere.

Foto's: https://www.flickr.com/photos/cyclingsite/sets/72157654504705296