Bestel nu al jouw versie van Monopoly Koers, vanaf november in de winkel

Door Kurt Vermeerbergen op 19 May 2020 - 18:15
Printvriendelijke versie

Dit najaar komt er een nieuwe en exclusieve Monopoly-uitgave: Monopoly Koers / Course (www.MONOPOLYKOERS.be). Deze unieke uitgave biedt de uitgelezen kans om de koers op een alternatieve manier te beleven. Het spel wordt uiteraard niet toevallig in aanloop naar het drukbezette koersnajaar gelanceerd.
 
Voor deze unieke uitgave gaat Groep 24, het gespecialiseerde entertainmentbedrijf, een samenwerking aan met Squadra Sports Management, het toonaangevende sportmanagemenbureaus in het wielrennen onder leiding van Dries Smets. Deze officiële Monopoly-versie, onder erkende licentie van Hasbro, blijft trouw aan het originele spelconcept maar wordt in een koersjasje gestoken.

Twee van de populairste renners van ons land, Philippe Gilbert en Remco Evenepoel, verleenden hun medewerking aan het spel en zullen dan ook de doos kleuren. De ontwikkelaars kozen voor de balans tussen de gevestigde waarde Gilbert met een rijk gevulde erelijst en het jonge, opkomende talent, Remco, die ook al een alleraardigst palmares kent. Bovendien worden op die manier de twee grootste wielerploegen van het land betrokken.

Alle locaties van het klassieke Monopoly-spelbord worden in deze versie aangepast naar de bekendste hellingen, stroken en aankomsten uit de voorjaarsklassiekers. Er zal plaats zijn voor zowel Vlaamse, Waalse, Nederlandse, Italiaanse als Franse passages. Zo zal je bijvoorbeeld de Muur van Geraardsbergen of de Poggio kunnen kopen maar ook verschillende bezoekerscentra of belevingsplaatsen rond de koers krijgen hun plaats in het spel. Bovendien worden ook de kans- en algemeen fondskaartjes ingevuld met referenties naar de koers.

Het spel is er zowel voor de wielerfan als de sporadische wielerliefhebber. Er is ruimte voor de bekendste hellingen maar ook ietwat mindere bekende passages krijgen hun plaatsje.

Voor de overige invulling van het bord is het nog wachten tot de lancering in november 2020. Het spel zal dan in de winkelrekken komen, maar er kan nu al vooruitbesteld worden voor deze gelimiteerde uitgave via www.MONOPOLYKOERS.be. Uit eerdere exclusieve edities van Monopoly bleek dat het wel eens zeer snel kan gaan en gezien de populariteit van de koers in ons land verwachten de makers een gelijkaardig scenario.

Liefhebbers van de koers kunnen het bord eveneens mee invullen. Er loopt sinds vandaag een poll om te bepalen wat het duurste straatje wordt uit deze editie. Er werd een shortlist samengesteld met hellingen, stroken en aankomsten uit de grootste voorjaarsklassiekers. De locatie met de meeste stemmen krijgt het duurste plaatsje op het bord. Het wordt dus spannend om te vernemen wat de favoriete passage is van de wielerliefhebber.

Ook Philippe en Remco brachten al hun stem uit. Philippe: “Ik heb natuurlijk aan heel wat passages en hellingen een goede herinnering, maar ik kies toch voor de Cauberg, de plek waar ik in 2012 wereldkampioen werd, een hoogtepunt in mijn carrière. En wie weet kan ik binnenkort ook de Poggio aan het lijstje toevoegen!”

Stemmen kan van dinsdag 19 tot en met vrijdag 29 mei via www.MONOPOLYKOERS.be.

Shortlist poll:
-    Poggio
-    Muur van Geraardsbergen
-    Paterberg
-    Oude Kwaremont
-    Vélodrome Roubaix
-    Cauberg
-    La Redoute
-    Koppenberg