Beker Van België Korbeek-Lo junioren 28 april 2013: Nummer 3 voor Kevin Nobus (foto's)

Door Kurt Vermeerbergen op 29 Apr 2013 - 04:54
Printvriendelijke versieVerstuur per e-mail

Onder een mooi lentezonnetje verschenen er vandaag 193 renners van 33 verschillende ploegen aan de start van de eerste wedstrijd voor de Beker Van België junioren. Op dit mooie geaccidenteerde parcours beloofde het een heus spektakel te worden. Na het officiële startsein op de Tiensesteenweg zat het spel direct op de wagen en trokken Jordy Vanmeenen en Seppe Jespers direct in de aanval. Zij kregen versterking van Edward Planckaert en Thomas Demolder waarna ze een maximum voorsprong van 20 seconden wisten uit te bouwen. Na 12 km bij het ingaan van de 2e inleidende ronde was de eerste algemene hergroepering een feit. Een eerstvolgende succesvolle aanvalspoging kwam er na 25 km wedstrijd met een 5 tal renners waaronder Laszlo Feys, Glenn Goossens, Stijn Philips, Marc Kivits en een renner van het Wilton cycling team. Het peloton liet niet begaan en op km 40 kwam er opnieuw een hergroepering. Na enkele loze aanvallen kwam er in de grote ronde opnieuw een mooi 5 tal aan de leiding met Jenthe Biermans, Glenn Debruyne, Beau Duvigneau, Max Hendrix en opnieuw Marc Kivits. Het was moeilijk om uit te lopen op het steeds jagende peloton maar toch slaagden zij erin een 20 sec bij elkaar te rijden. Het was echter vechten tegen de bierkaai en half wedstrijd (63km) was alles te herdoen. In de volgende 20 km bleef het aanvallen regenen doch zonder succes tot er na 84 km wedstrijd zich een nieuwe kopgroep vormde met daarbij een sterke tandem van Balen B.C. (Van Gompel en Roegiers) . Hiervan zag men snel het gevaar en het hard labeur werd ook in de kop van het peloton niet geschuwd waardoor het zeer snel ging en het in de achterste gelederen kraakte.

Na 106 km juist voor het ingaan van de laatste ronde was er weer orde op zaken gesteld en met nog 16 km te gaan werd het steeds nerveuzer in het peloton. Een valpartij met Senne Leysen als één van de belangrijkste gedupeerden was hiervan een gevolg. Er werd vooraan ontzettend hard gekoerst en in 3 schijven reden er een groep van in totaal 12 renners weg bestaande uit Cedric Defreyne, Edward Planckaert, Jordi Warlop, Jordi Van Dingenen, Jenthe Biermans, Brent Hofmans, Johan Hemroulle, Niels Droesbeke, Enzo Demasure, Martin Palm, Tomas Van Uytsel en Jelle Wolsink. Met nog een 10 km te gaan en een vertegenwoordiging van vele grote ploegen deden het vermoeden rijzen dat in deze groep het podium moest gezocht worden. Dit was echter buiten de waard gerekend van de echte sprinters die er blijkbaar nog zin in hadden en hun ploegmakkers vol lieten rijden om de vluchters bij te benen. Op 1,5 km van de eindmeet was het duidelijk dat een massaspurt over winst of verlies zou beslissen. Deze hectische finale werd spijtig genoeg ontsierd door 5 valpartijen in de laatste ronde van 16km. De licht hellende aankomststrook was een kolfje naar de hand van Milan Menten die het laken naar zich toe leek te trekken. Echter in de laatste meters werd hij nog voorbijgesneld door Kevin Nobus, de derde plaats ging naar Johan Hemroulle.

Kevin Nobus zet hiermee de eerste manche van de BVB op zijn naam dewelke reeds zijn 3e overwinning van het prille seizoen was.