Baptiste Dewil behaalt eerste zege ooit in Zulte

Door Kurt Vermeerbergen op 1 Sep 2019 - 20:18
Printvriendelijke versie

Het parcours van Zulte (Machelen) is er één op het lijf geschreven van Baptiste Dewil. Vorig jaar behaalde hij hier zijn eerste podiumplaats ooit en nu één jaar later zijn eerste zege ooit. De tweedejaars nieuweling is nu bezig aan zijn derde seizoen als renner.

"Er waren 53 vertrekkers in Machelen voor een koers over 13 ronden van 4,8 km. De koers wordt van in het begin opengebroken en heb zelf geprobeerd de koers hard te maken. Op 5 ronden van het einde springen Lorenzo Masciarelli en Thibaut Pauwels weg. Ik reageer net op tijd en het peloton laat begaan. We blijven goed ronddraaien en de premies verdelen we mooi. We gaan de laatste ronde in met een mooie voorsprong maar spreken af te blijven ronddraaien voor de zekerheid. De laatste kilometer zit ik aan kop en we kijken naar elkaar. Thibaut Pauwels plaatst een versnelling en ik spring op het wiel. Ik draai als 2e de laatste rechte lijn in. Ik ga voluit en vind een gaatje tussen de 2 en win de sprint. Uiteindelijk hadden we een voorsprong van 2 minuten 18 op de rest van het verbrokkelde peloton."

1 DEWIL BAPTISTE
2 PAUWELS THIBAUT
3 MASCIARELLI LORENZO

Gerelateerde artikels

Baptiste Dewil maakt volgend seizoen de overstap van nieuweling naar junior bij het Cycling Team Glabbeek. "Volgend seizoen ga ik de kleuren van Cycling Team Glabbeek verdedigen. Ik heb er goeie gesprekken gehad met Gerry Van Laer en deze gaven me een goed gevoel. Ze rijden ook een mooi...