Axel Van Dijck solo naar de overwinning in Lutlommel

Door Kurt Vermeerbergen op 11 May 2024 - 19:49
Printvriendelijke versie

In het Limburgse Lutlommel-Lommel verschenen 32 nieuwelingen aan de start. Met een knappe solo was de zege voor Axel Van Dijck. Ploeggenoot Daan Broeckx vergezelde zijn ploeggenoot op het podium op een tweede plaats. Philip White eindigde derde.

"De koers in Lommel was een korte wedstrijd van 56km met maar 32 deelnemers. Ik heb de eerste helft van de wedstrijd veel aangevallen. Tot ploeggenoot (Xander Vincke 11e) wegreed met een andere renner van Van Mossel. Toen heb ik samen met Daan Broeckx (2e) en Rune Van Der Moeren (6e) het peloton afgestopt. Bij het ingaan van de laatste ronde werd de kopgroep ingehaald. Op dat moment ben ik alleen vertrokken en heb ik mijn voorsprong nog kunnen uitbreiden tot 24 seconden. Mijn ploeggenoten hebben ook nog wat helpen afstoppen toen ik weg was. Daar ben ik ze dankbaar voor. ": vertelt een zeer tevreden Axel.

1 VAN DIJCK AXEL - TEAM KEMPEN CYCLING VZW
2 BROECKX DAAN - TEAM KEMPEN CYCLING VZW
3 WHITE PHILLIP - SC UNION NETTETAL 1996

Gerelateerde artikels

In Zepperen kon het trio Wiebe Kimpe, Lukas De Maeyer en Axel Van Dijck net uit de klauwen blijven van hun achtervolgers. De spurt voor de zege werd gewonnen door Axel Van Dijck. Het is voor de tweedejaars nieuweling zijn tweede zege van het seizoen. "Het was een rustige koers. De laatste...