Aspiranten Wielerclub Onder Ons Parike zijn jeugdsportploeg van het jaar in Brakel

Door Kurt Vermeerbergen op 15 Dec 2015 - 19:38
Printvriendelijke versieVerstuur per e-mail

Het gemeentebestuur, de gemeentelijke sportraad en sportdienst Brakel organiseerden op 11 december het allereerste Sportgala Brakel. Een initiatief met als doel de sport in haar gemeente te bevorderen, de sportclubs en beoefenaars aan te moedigen en de laureaten en genomineerden te huldigen voor hun geleverde prestaties van het afgelopen jaar.

In 7 verschillende categorieën werden telkens 3 genomineerden geselecteerd door een onafhankelijke en deskundige 7-koppige jury die punten gaven voor behaalde ereplaatsen (goud, zilver, brons) op kampioenschappen of voor uitzonderlijke sportieve prestaties.

Binnen de categorie “Sportploeg competitief jeugd” was de eer weggelegd voor de Aspiranten van “Wielerclub Onder Ons Parike” (WOOP) die samen maar liefst 16 medailles behaalden op Provinciale, Vlaamse én Belgische kampioenschappen op de weg, in het veld (MTB en CX) en tijdrijden.

De renners en rensters die dit jaar de trofeeënkast van WOOP mooi gevuld hebben zijn bij de 12-jarigen Fien Masure en Xander Hubo. Yente Van Lierde bij de 13-jarigen en bij de 14-jarigen Maaike Vanderstraeten, Ben Squire en Jenno Berckmoes.  Samen waren zij goed voor niet minder dan 8 gouden medailles, 2 zilveren medailles en 6 bronzen medailles op Provinciale, Vlaamse én Belgische kampioenschappen.

Fien Masure werd daarenboven ook individueel verkozen tot Sportlaureate van het jaar. Fien werd Belgisch Kampioen op de weg, tijdrijden en MTB. Ze behaalde goud en zilver op het Vlaams Kampioenschap tijdrijden én weg en werd ook Provinciaal Kampioen weg en tijdrijden. Naast haar vele andere overwinningen en ereplaatsen in reguliere wedstrijden een uitzonderlijk palmares.

Eric Manssens (ploegleider aspiranten) : “Wat ben ik trots op mijn kadees. Nog nooit heb ik als ploegleider bij WOOP zo’n sterk seizoen meegemaakt. Niet enkel in de gewone wedstrijden maar vooral op kampioenschappen behaalden we een record aantal truien en medailles. Onze kledijfabrikant was alvast tevreden met die mooie extra bestellingen …. Maar laat ons ook niet de mooie prestaties van onze andere miniemen en aspiranten vergeten. Ook zij behaalden afgelopen seizoen heel wat podiumplaatsen en verdienstelijke resultaten.”