Asger De Valck start in de Classique des Alpes : "Ik kijk uit naar de vele hoogtemeters"

Door Kurt Vermeerbergen op 28 May 2021 - 17:51
Printvriendelijke versie

Asger De Valck rijdt als eerstejaarsjunior voor het Van Moer Logistics CT maar voor zijn allereerste koers van het seizoen trekt hij een andere tenue aan. Morgen start Asger met het Cycling Vlaanderen team in  de Classique des Alpes in Frankrijk.

1. Beschouw je het seizoen 2020 als een volkomen verloren jaar of hoe kijk je hier op terug?
Het seizoen 2020 was denk ik wel nieuw voor elke renner, het was afwachten tot er weer koersen waren. Ik was tevreden dat het seizoen al rond het begin van de zomervakantie kon hervat worden. Uiteindelijk vind ik het seizoen 2020 geen verloren seizoen omdat er nog veel koersen zijn kunnen doorgaan, dat was een motivatie. Het was wel jammer dat de klimkoersen in Herbeumont en Vresse-sur-semoi werden afgelast, want hier keek ik naar uit. Ik kijk wel positief terug op mijn seizoen omdat het gevoel goed zat. Dus voor mij veel seizoen 2020 mee.

2. Hoe zag je voorbereiding eruit op het seizoen 2021? Door de corona anders dan andere jaren?
Mijn voorbereiding voor het seizoen 2021 verliep eigenlijk zoals de vorige seizoenen. Het was steeds geleidelijk aan opbouwen naar de start van het seizoen. Maar natuurlijk is er deze keer corona die ervoor zorgt dat de koersen uitgesteld zijn. Dan was het de boodschap om de conditie te onderhouden en wanneer er een datum was voor de eerste koers om daar dan naar toe te werken.

3. Waren de laatste maanden extra moeilijk door geen wedstrijden? Waar vond je de moed om steeds te gaan trainen?
Het was denk ik voor niemand leuk om steeds het nieuws te krijgen dat het seizoen werd uitgesteld. Maar ik stelde voor mijzelf in mijn hoofd een datum voor, voor de start van het seizoen. Ik verwachtte dat het zo als vorig seizoen zou zijn maar het gaat toch een maand eerder van start, dat is positief.

4.Je was afgelopen weekend op klimstage met Belgian Cycling. Hoe was de stage voor je?
Ik was zeer tevreden toen ik het nieuws kreeg dat ik mee mocht op stage. Zo was er eindelijk een lichtpunt nadat het seizoen was uitgesteld. Wat de stage zeer leuk maakte was dat iedereen aan elkaar gewaagd was. We hebben 3 dagen goed getraind in de Ardennen. Er was ook topbegeleiding en de groep was ook top.

5.Classique des Alpes is zaterdag je eerste wedstrijd van het seizoen met Cycling Vlaanderen. Wat verwacht je van deze wedstrijd? Wanneer zal je tevreden zijn?
Ik was enorm blij toen ik te horen kreeg van Dirk Onghena dat ik geselecteerd was voor Classique des Alpes. Deze koers bevat veel hoogtemeters en daar kijk ik naar uit. Dit zal mijn eerste koers zijn en ik weet dus ook niet waar ik sta, maar ik heb mij goed kunnen voorbereiden. Als eerstejaarsjunior in deze koers mogen starten is mooi, maar het zal een zeer lastige koers worden. Ik wil vooral ervaring opdoen. Ik zou tevreden zijn als ik de koers zou kunnen uitrijden en toch een mooie koers zal gereden hebben. Maar ik wil vooral ervaring opdoen.

6. Wat verwacht je van de rest van het seizoen? Welke wedstrijden staan met stip op je kalander aangeduid?
Ik verwacht van mijn seizoen dat ik goed kan meekoersen en hoop op mooie resultaten. Ik zal mijn seizoen in België niet meteen starten aangezien ik eerst examens heb en die krijgen voorrang. De wedstrijden die ik heb aangestipt zijn de klimkoersen in Herbeumont en Couvin. Omdat hier het klimwerk aan te pas komt. Ik hoop voor mezelf een goed resultaat neer te zetten.

Gerelateerde artikels

Na 7 seizoen is het eindelijk zover voor Asger De Valck. In Sint-Antelinks (Herzele) kon de tweedejaars junior solo naar zijn allereerste zege rijden. "Vandaag startte ik zeer gemotiveerd in Sint-Antelinks (Herzele). Ik kende het parcours van verleden jaar en wist dat hier iets mogelijk was....
Naar volgend seizoen toe maakt Asger De Valck als eerstejaarsjunior de overstap naar het Van Moer Logistics Cycling Team. Hij reed de voorbije 3 seizoenen voor het Debondt Verandas Cycling Team. “Ik had dit seizoen in de weinige koersen die ik reed een heel goed gevoel. Ik merkte dat ik...
Asger De Valck afkomstig van Ternat zal de rangen vervoegen als eerstejaars belofte van het Urbano-Vulsteke Cycling Team. Asger komt over van het Van Moer Cycling Logistics Team. Afgelopen weekend behaalde hij nog een 2de plek in Gijzenzele. "Ik ben blij dat ik de stap naar de U23 categorie...