Arthur De Neve zet allereerste zege op zijn palmares in Lichtervelde

Door Kurt Vermeerbergen op 23 Sep 2018 - 20:51
Printvriendelijke versie

Arthur De Neve is bezig aan zijn eerste volledig seizoen als wielrenner en behaalde vandaag zijn allereerste zege te Lichtervelde.

"Het was al snel duidelijk dat de regen de grote boosdoener zou zijn vandaag. Door de grote regenval werd de koers 2 ronden ingekort. Ik had al vroeg door dat de benen in orde waren en probeerde mee te schuiven in een aantal ontsnapping maar zonder succes. Op drie ronden van het einde ontstond er een mooie kopgroep met volgens mij de sterkste renners in koers! Ik wist al voor de koers dat het moest gebeuren in het stukje vals plat. Ik zag men kans schoon op de licht hellende strook en trok stevig door. Niemand volgde... het werd een tijdrit richting finishlijn waar ik met 24 seconden voorsprong de handen in de lucht mocht steken!"

Op het circuit van Zolder vertrokken 100 junioren voor 19 ronden van 4 kilometer. Met nog 10 ronden te rijden ontstond er kopgroep van 3 renners : Lars Van Laer, Pieter Waas en Jeroom Vermeulen. Hun voorsprong schommelde bijna altijd rond de 20-30 seconden op het peloton. In het peloton waren er...
Volgend seizoen zal Arthur De Neve de overstap maken naar de beloften. Hij zal in 2021 de kleuren verdedigen van het Indulek-Doltcini-Derito Cycling Team. "De club kan een zeer mooi programma aanbieden. Bij het eerste gesprek had ik direct een goed gevoel en ik denk dat ik er op mijn plaats...