Arno Claeys: "Mij specialiseren in het tijdrijden"

Door Kurt Vermeerbergen op 16 Nov 2017 - 20:16
Printvriendelijke versie

Voor Arno Claeys was dit seizoen één van zijn eigen te ontdekken op de fiets. Arno werkte zijn allereerste volledig seizoen af met enkele prachtige resultaten.

1. Dit was je eerste volledig seizoen. Hoe kijk je terug op afgelopen seizoen als eerstejaars junior?
Ik ben relatief tevreden. Ik heb een constant seizoen gereden waarin ik veel heb bijgeleerd. Af en toe, als ik meestreed voor de overwinning maar net niet kon winnen, vergat ik van mezelf dat dit nog maar mijn eerste seizoen was.  Achteraf gezien ben ik wel tevreden met mijn 2 podiumplaatsen. (PK TT en Schuiferskapelle)

2. In wat heb je dit seizoen het meeste progressie gemaakt?
In het tijdrijden heb ik mezelf verbaasd. Op mijn eerste tijdrit (PK TT) werd ik meteen 3e.  Hierin maakte ik ook redelijk wat progressie naarmate het seizoen. Ook mijn explosiviteit/sprint verbeterde snel,  ondanks wat specifieke sprinttrainingen die mijn broer mij oplegde. Ook bergop gaat het elke koers beter.

3. Op het PK tijdrijden werd je derde? Ga je u hierin verder specialiseren?
Zeker weten! Tijdrijden is zonder twijfel  één van mijn sterke punten. Hierin ga ik mij volgend seizoen en deze winter zeker in specialiseren en op focussen!

4. Hoe zien de voorbereidingen eruit naar seizoen 2018 toe?
Ik train nog niet veel met mijn koersfiets op de weg, max 2 à 3 keer per week. In het weekend doe ik steeds een VTT. Daarbij ga ik ook 2x lopen in de week, en ik doe dagelijks mijn oefeningen om mijn rug te versterken + fitness en stabilisatie oefeningen. Ik ga ook 2 à 3x per week gaan zwemmen met andere wielrenners waar ik goed mee overweg kan. Binnenkort zal er ook krachttraining op de rollen volgen. Bij te slecht weer zal ik op de piste trainen.

5. Ga je nu buiten het seizoen veel met je broer trainen en ga je weer samen met hem op stage?
Ja, af en toe doen we eens samen een ritje of in het weekend een VTT. In de Kerstvakantie gaan we inderdaad terug  samen naar Calpe. Niet dat we daar elke dag samen zullen trainen, maar we zullen wel in het zelfde huis verblijven. Natuurlijk zal er wel eens tijd gemaakt worden om samen een training te kunnen doen. In de krokusvakantie ga ik nog eens met de ploeg op stage naar Mojacar.

6. Op welke punten wil je volgend jaar progressie boeken?
Ik zou graag op elk vlak progressie boeken, omdat ik van mezelf weet dat er nog wat rek op zit. Maar ik zal toch wat specifieker moeten nadenken op welk vlak ik nog wat wil verbeteren.  Aan de tijdritten  ga ik zeker wel  wat aandacht schenken. Ook zou ik graag nog een stukje explosiever worden, omdat dit toch wel één van de meest belangrijke punten zijn als wielrenner.  Het kasseiwerk ligt me natuurlijk ook wel, dus in het voorjaar zal ik regelmatig  in de Vlaamse Ardennen gaan trainen.

7. Als wat voor type renner zou je uzelf omschrijven?
Dit is nog moeilijk te zeggen, vind ik. Ik ben sowieso wel een renner die het klassieke werk aan kan, die hard kan rijden en een goede tijdrit in de benen heeft.

8. Heb je al bepaalde doelen voorop gesteld voor seizoen 2018?
Ik zou het programma eens goed moeten bekijken, maar zeker in alle tijdritten dat ik start, zou ik graag goed zijn. Met in het vet aangestipt het PK TT in Ursel. De voorjaarsklassiekers zijn natuurlijk ook dubbel zo leuk als je goed in vorm bent. Daarbij kijk ik ook al terug uit naar de 3 daagse rittenwedstrijd, “ster Vlaamse Ardennen” . Voor de rest zal ik van elke koers het beste van mezelf geven en kijken waar het schip strandt. Ik heb er zin in!
 

Gerelateerde artikels

Arno Claeys startte dit jaar met zijn eerste volledig koersseizoen als eerstejaars junior. Volgend jaar zal hij opnieuw de kleuren verdedigen van het Isorex Cycling Team. "Aangezien ik in mijn eerste koersjaar zeer veel kansen kreeg bij deze ploeg, heb ik besloten om volgend jaar opnieuw deel...
Zondag staat de Ronde van Vlaanderen op het programma voor junioren. Arno Claeys zal voor het Isorex Cycling Team deelnemen. We legden de renners twee vragen voor: Wat ze ervan verwachten en wie de kanshebbers zijn volgens hen. "Uitrijden zou al een topprestatie zijn in mijn geval. Het is...
Arno Claeys kon zijn allereerste zege vieren met een solo overwinning in Merelbeke. Arno had zo'n 20 seconden voorsprong op zijn ploeggenoot Robbe Claeys. "In de eerste ronde versnelde ik meteen op de kasseistrook. We geraakten voorop met 7 renners. In de 3e laatste ronde trokken ik...
Op dag 2 van het beloftenweekend stond er deze voormiddag een tijdrit op het programma van 13,7 km. Deze werd gewonnen door Arno Claeys met een tijd van 17min 18sec. Tomas Kopecky klokte af op een tijd van 17min 26sec. Milan Fretin werd derde met een tijd van 17min 44sec. Arno is hierdoor de...
Volgend seizoen zal Arno Claeys uitkomen voor het  Home Solution-Soenens Cycling Team in zijn tweede jaar als belofte "Ik ben blij mijn toekomst als belofte verder te kunnen zetten bij Home Solution Soenens. Na een moeilijk jaar met knieproblemen en vooral het overlijden van Bjorg, gaf...
Arno Claeys zal in zijn eerste jaar als belofte deel uitmaken van het GM Recycling Team. “VL Technics”, of vanaf volgend jaar “GM Recycling”, is voor mij de beste optie omdat ze een goede omkadering hebben & een mooi programma rijden. Ik hoop bij de ploeg rustig te...