Arjan Poleij: "Hopelijk nog iets sneller in de sprint volgend jaar"

Door Kurt Vermeerbergen op 17 Nov 2017 - 20:23
Printvriendelijke versie

Arjan Poleij zal volgend seizoen als junior de teamkleuren verdedigen van Acog Balen BC. Arjan bewees dit seizoen dat hij op alle parcours zijn mannetje kon staan.

1. Zowel in België, Nederland en het buitenland behaalde je als tweedejaars nieuweling verschillende zeges.  Kan je u even voorstellen voor de mensen die u nog niet echt kennen? Hoelang koers je al ?
Ik ben Arjan Poleij woon in Kruiningen Nederland, ben 16 jaar en zit op  5VWO. 6 jaar geleden ben ik begonnen met koersen bij de jeugd (miniemen 1 jaar). Als laatste jaar bij de aspiranten overgestapt naar de Belgische ploeg Rudyco. Bij de jeugd heb ik in totaal 70 overwinningen behaald, waaronder mini Parijs-Roubaix, etappe in de Kidstour Berlijn en diverse in Frankrijk, Nederland en België.
Daarna was er de overstap naar de 1e jaars nieuweling. In februari klierkoorts vlak voor aanvang van het seizoen maar toch nog 4 overwinningen behaald.
Als 2e jaars nieuweling 14 overwinningen en 29 podiumplaatsen. Mijn mooiste overwinningen dit jaar zijn Poly-Normandie, etappe in tour de L'ain en etappe in La Bercycle.

2. Hoe blik je terug op je seizoen 2017 in het algemeen?
Het seizoen 2017 was een mooi seizoen met veel mooie momenten waaronder de verschillende overwinningen in topwedstrijden in Frankrijk, die natuurlijk wel het mooist waren.

3. In wat heb je dit seizoen het meeste progressie gemaakt?
Ik denk dat ik dit seizoen weer op het niveau van bij de aspiranten heb gereden, na een wat minder seizoen vorig jaar door klierkoorts.

4. Hoe staat het met u capaciteiten in het tijdrijden? Of ligt deze discipline u niet echt?
Ik denk zeker dat ik wel mee kan met het tijdrijden maar ik zal er zeker niet in uitblinken, want ik heb er niet zoveel feeling voor.

5. Hoe zien de voorbereidingen er verder uit naar seizoen 2018 toe?
Ik ben op dit moment in de bossen aan het trainen op de cyclocross fiets en dan hoop ik rond de kerstvakantie weer op de weg te gaan trainen.

6. Op welke punten wil je volgend jaar progressie boeken?
Ik hoop volgend jaar nog iets rapper in de sprint te zijn, omdat het toch altijd makkelijk is dat je rap bent aan de meet.

7. Als wat voor type renner zou je uzelf omschrijven? Sprinter pur sang?
Ik zou mezelf geen sprinter pur sang noemen. Ik kan redelijk m'n mannetje staan in een pelotonsprint maar ik heb liever een goede schifting. Ik heb er namelijk verschillende alleen voorop gewonnen.

8.  Heb je al bepaalde doelen voorop gesteld voor seizoen 2018?
Ik heb nog geen bepaalde doelen vastgesteld voor volgend seizoen, ook omdat ik het erg druk heb op school, en dat heeft voor mij alle prioriteiten.

Gerelateerde artikels

Arjan Poleij behaalde gisteren zijn 7e overwinning van het seizoen te Oostkerke-Damme. "Het was een koers waar er veel op m'n wiel werd gereden waardoor het wel een beetje vervelend koersen was. Na twee ronden reden er twee man weg. Zij namen al meer dan een minuut, maar na half koers...
De Nederlander Arjan Poleij van het Acrog- Pauwels Sauzen - Balen Bc nam in een sprint met 2 de zege te Ruiselede.  Het is voor de tweedejaars junior zijn 2e zege van het seizoen. De andere podiumplaatsen waren voor Louis Debuysschere en Victor Trio. "Tot halfweg koers bleef de wedstrijd...
De Nederlander Arjan Poleij rijdend voor de Belgische ploeg Papillon-Rudyco-Janatrans Cycling Team behaalde vandaag in Zomergem zijn tweede zege van het seizoen. De nieuweling behaalde enkele weken geleden zijn eerste zege van het seizoen in Nederland. "In het begin van de wedstrijd een...
Arjan Poleij was één van de sterke nieuwelingen dit seizoen met onder andere een ijzersterke spurt. Arjan sluit zijn seizoen af met 14 overwinningen.Als junior rijdt de Nederlander volgend jaar voor Acrog Balen BC. "Hierbij wil ik meedelen dat ik vanaf volgend jaar niet meer voor de ploeg...
Arjan Poleij toonde gisteren in Bazel-Kruibeke opnieuw zijn snelle sprintbenen. In een spurt met 2 was hij opnieuw de grote winnaar. "Na een paar aanvalspogingen in het begin van de koers, half koers alleen naar Wouter de Cleen toegereden. Goed samengewerkt waarna ik in de sprint met zijn...
Arjan Poleij behaalde vandaag zijn 3e overwinning van het seizoen in Ramsel. In de massaspurt was hij de snelste van het pak. "Gedurende de koers veel aangevallen maar ze lieten me niet rijden. Ik heb op den duur gegokt op mijn eindsprint omdat ik ook de vele premiesprints vaak kon winnen...