Amerikaans kampioen MTB Kevin Vermaerke solo naar de zege in Mol Gompel

Door Kurt Vermeerbergen op 8 Aug 2016 - 19:31
Printvriendelijke versieVerstuur per e-mail

De wedstrijd in Mol/Gompel verliep gisteren uiterste saai! Al in de 3e ronde van de 27 reden 3 renners van het peloton weg, gevolgd één ronde later door nog eens 3  renners. De 6 renners (Gerrik Decoster, Andrew Schmidt, Liam Holowesko, Jasper Van Den Plas, Kevin Vermaerke en Sean Quinn) werkten perfect samen en reden de 71 andere renners op een hoopje. Met nog enkele ronden te rijden werden de andere renners uit koers genomen omdat ze anders gedubbeld werden door de 6. Voor Liam Holowesko was dit het moment om ten aanval te trekken en kreeg nog 2 andere Amerikanen mee. De Belgen lieten zich niet doen en alles kwam opnieuw samen. Op dat moment volgende een nieuwe aanval door de kersvers Amerikaans kampioen MTB Kevin Varmaerke, welke stand hield. Hij behaalde zijn eerste Belgische zege. Liam kon op een 10-tal seconden van de vier andere  nog rijden. De spurt voor de derde plaats werd gewonnen door de Belg Gerrik Decoster. De andere Belg nog in wedstrijd Jasper Van Den Plas werd nog 4e.

+

1 VERMAERKE Kevin
2 HOLOWESKO Liam
3 DECOSTER Gerrik

In de spurt voor de finaleplaatsen tijdens Luik - Bastenaken - Luik werd onze landgenoot Viktor Verschaeve nipt geklopt door de Amerikaan Kevin Vermaerke. Viktor vertelt in zijn interview (hieronder te beluisteren) over de wedstrijd en de uitstekende samenwerking tussen de renners van Lotto...