Amber Van Der Hulst en Kylie Waterreus de sterkste in Klein –Sinaai (foto's)

Door Johan Pelgrims op 10 Mar 2015 - 11:41
Printvriendelijke versieVerstuur per e-mail

Voor de tweede wedstrijd bij de Dames Jeugd werden den tenten opgeslagen in de Oost-Vlaamse provincie Klein-Sinaai. Net als vorig jaar organiseerde Wielerclub Het Vliegend Wiel Klein-Sinaai de 10e editie van de Grote Prijs Willy Martens een wedstrijd voor Dames Nieuwelingen en de 2e editie van wielerkontakt.be een wedstrijd voor dames junioren.

Voor de organisatie werd nog kosten of moeite gespaard om het talrijk opgekomen publiek dat ieder jaar flink toeneemt te voorzien van een namiddag topsport van de bovenste plank.  Een 55 tal dames nieuwelingen tekende present, en gingen als eerste van start. Op het ligt gewijzigde parcours werd omstreeks 14u het startschot gegeven. Meteen naar de start werd er meteen flink door gekoerst. Amber Van Der Hulst reed een dijk van een wedstrijd en kon vooraan het tempo bepalen, maar Lotte Rotman probeerde de kloof niet te groot te laten worden en reed meteen naar het wiel van Amber. Iets na half koers konden ook Marit Raaijmakers en De Zoete Mylene de aansluiting in de kopgroep maken met een 4 tal rensters gingen ze dan ook de finale in. Het werd Nederland tegen België, van ver werd dan al de sprint ingezet maar Lotte werd ingesloten en kon niet mee sprinten voor winst. In de millimeter sprint was het Amber Van Der Hulst die de overwinning op haar palmares mocht schrijven. Mylene De Zoete werd knap tweede en Marit Raaijmakers sluit het podium af.

Dan was het de beurt aan de dames junioren waar ze 50 deelneemsters mochten noteren. Hier ging net als bij de dames nieuwelingen het tempo meteen na de start flink de hoogte in. Kylie Waterreus nam dan ook het commando in de eerste ronde met haar ploeggenote Kato Zegers in haar wiel. De echte beslissende ontsnapping bleef uit al deed Nathalie Bex een flinke poging. Op haar demarrage had niemand een antwoord en kon een flinke kloof slaan, maar werd enkele ronden later terug bijgehaald door het peloton. In de finale kwam alles terug samen en moest de sprint de winnaar aanduiden. Die werd al van ver ingezet en na een millimeter spurt was het uiteindelijk de Nederlandse Kylie Waterreus die zich als eerste over de eindstreep fietste. Maaike Boogaard werd knap tweede en Kim Lahaije werd derde.

Foto's nieuwelingen: https://www.flickr.com/photos/cyclingsite/sets/72157650813807739/

Foto's: junioren: https://www.flickr.com/photos/cyclingsite/sets/72157651269986155/

Gerelateerde artikels

Lenny Druyts heeft de dames junioren wedstrijd in Brustem op haar naam geschreven, ze klopte in de spurt Vandewalle Isabel, Jana Teirlinck werd knap derde. De eerste aanval kwam er al in de beginfase van de wedstrijd bij de doortocht in ronde drie was het de Nederlandse sterke Kylie Waterreus die...
In Mol - Heidehuizen organiseert Balen B.C elk jaar hun clubkampioenschap. Tussen de kampioenschappen van de nieuwelingen/dames en juniores mochten de allerkleinsten enkele rondjes rijden over het 3 kilometer lange parcours. Bij de nieuwelingen was de overwinning voor  Jordi Meeus voor Jasper...