Alpecin-Fenix wordt Alpecin-Deceuninck en is officieel kandidaat voor WorldTour-licentie (video)

Door Kurt Vermeerbergen op 16 May 2022 - 16:52
Printvriendelijke versie

UCI ProTeam Alpecin-Fenix zal vanaf 1 juli 2022 door het leven gaan als Alpecin-Deceuninck. Deceuninck, sinds 1 januari aan boord als sponsor, neemt vanaf de Tour de fakkel over van Fenix, dat op zijn beurt de positie van Deceuninck op de broek overneemt. Deceuninck wordt naast Alpecin tweede naampartner van de Belgische wielerformatie en gaat een verbintenis aan tot eind 2025. Ook de overeenkomsten met Alpecin en Canyon lopen tot eind 2025. Hiermee is het team klaar voor de volgende stap: een WorldTour-licentie voor 2023-2025.

Bruno Humblet, CEO Deceuninck: “Deceuninck is begin 2022 ingestapt in een jong, dynamisch en ambitieuze ploeg. Nu is het ideale moment om over te stappen naar de rol van naamsponsor.Vanaf 2023 volgt ook de stap naar
naampartner bij het damesteam. Tijdens het voorjaar konden we meerdere koersen winnen, met als absoluut hoogtepunt winst tijdens de Ronde van Vlaanderen. We maken heel bewust de stap naar naamsponsor om onze klanten wereldwijd te ondersteunen en ons merk Deceuninck verder uit te bouwen.”

Naast de upgrade van Deceuninck blijft ook Fenix prominent aanwezig bij Alpecin-Deceuninck en neemt het de positie achteraan op de broek over.

Alpecin-Fenix: “Onze horizon rijkt nu tot en met 2025 en we kunnen opnieuw stappen zetten. Het budget stijgt richting volgend jaar en dat is nodig om competitief te blijven enerzijds en verder te verbeteren anderzijds. We willen – en moeten – nog meer professionaliseren en de basis van ons succes verbreden. We staan nummer 9 op de driejaarlijkse teamranking en we zullen de daaraan gekoppelde World Tour-licentie ook aanvaarden. Het is een grote voldoening dat we deze stap kunnen zetten met onze huidige partners. In een open overleg is deze nieuwe setting tot stand gekomen, vanuit een gedeelde doelstelling: de sportieve successen van de afgelopen jaren herhalen en het team versterken om zo nieuwe doelstellingen na te streven.”

Matthijs Schoten, CEO Broadview Holding (FENIX): “We kijken met grote tevredenheid terug op onze rol als naamsponsor en zijn het hele team – renners en begeleiding – dankbaar voor de mooie sportieve successen en de professionele en aangename samenwerking. Het heeft Fenix als merknaam aanmerkelijk versterkt. Gedurende deze periode heeft het team zich sterk ontwikkeld en we zien het met trots doorgroeien naar de World Tour, de hoogste standaard in het wielrennen. We zetten graag en stap opzij om dit te ondersteunen. We blijven echter aan boord om actief deel te blijven uitmaken van de verdere groei van dit succesvolle team naar een toonaangevende positie in het peloton.”

Eduard R. Dörrenberg, managing partner of Alpecin manufacturer Dr. Wolff Group: “Na vier jaar in de World Tour hebben we een bewuste beslissing genomen om in 2019 een nieuwe weg in te slaan en die vorm te geven samen met Team Alpecin-Fenix en zijn speciale focus op het multidisciplinaire aspect met vedrijden, wegwielrennen en mountainbike. Het hoeft geen betoog dat dit de juiste keuze was en vanaf 2023 kunnen we beide combineren: de multidisciplinaire aanpak en de WorldTour-licentie voor de wegploeg. Na drie jaar gezamenlijke ontwikkeling en met de steun van alle betrokken partners, kijken we uit naar deze volgende stap omdat het een logisch gevolg is van de ontwikkeling van het team in de afgelopen jaren.”

Foto: Photonews